Timişorenii cu bannerul anti-Robu, amendaţi de Poliţia Locală pentru „acte obscene sau...

Timişorenii cu bannerul anti-Robu, amendaţi de Poliţia Locală pentru „acte obscene sau jignitoare”. Vezi ce explicaţie HALUCINANTĂ are pentru ridicarea steagurilor şi a afişului

5
DISTRIBUIȚI

protest vaporeto 2

Poliţia Locală Timişoara a venit cu un răspuns oficial la mai bine de două săptămâni după incidentul de la lansarea vaporaşelor pe Bega, când doi timişoreni au protestat afişând un banner anti-Robu. pe podul Decebal, când Robu era aşteptat să inaugureze cursele vaporaşelor pe Bega chiar de ziua sa de naştere, Lucian Mugur Serdean şi Alin Ivanov au afişat un banner pe care era scris „La mulţi ani, mult iubite şi stimate tovarăş, Nicolae Robu, ctitor de oraş, erou între eroii neamului”. Cei doi au fluturat un steag al PCR şi unul drapel cu stema Republicii Socialiste România.

Imediat, au apărut doi poliţişti locali care le-au cerut să îi urmeze şi le-au cerut datele. Serdean a povestit că a apărut o altă maşină din care au coborât trei poliţişti. „«Ce tot vrei», mă întrebau aceştia cu gesturi golăneşti. Au tras de banner. Eu îl ţineam şi au tot tras. Până la urmă l-au luat. Şi banner-ul şi steagurile. Au deschis portbagajul şi le-au băgat acolo. Deşi era bannerul şi steagul nostru. Nu ne-au întocmit nicio amendă. Ne-au spus să stăm liniştiţi că nu vom primi nicio amendă. Nu le-au confiscat, le-au furat, că nu ne-au dat nicio dovadă”, a susţinut Serdean după scandal.

Poliţia Locală a anunţat acum că i-a amendat pe cei doi protestatari cu câte 500 lei pentru „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”.

Instituţia din subordinea lui Nicolae Robu a avut un punct de vedere ciudat legat de modul în care bannerul anti-Robu şi cele două steaguri au ajuns în posesia Poliţiei Locale.

„Bannerul și cele două steaguri nu au fost confiscate de polițiștii locali la momentul constatării faptei contravenționale, acestea rămânând în posesia contravenienților.


Bunurile au fost găsite ulterior de un alt echipaj al poliției locale lăsate pe domeniul public, acestea fiind ridicate de către polițiștii locali deoarece păreau a fi abandonate. Potrivit art. 941 alin. 3 Cod. Civ., lucrurile mobile de valoare mică sau foarte deteriorate care sunt lăsate într-un loc public, inclusiv pe un drum public sau într-un mijloc de transport în comun, sunt considerate lucruri abandonate. Găsitorul bunului este obligat să-l restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea organului de poliție din localitatea în care a fost găsit, conform dispozițiilor art. 942 alin 2 din același act normativ. Astfel, în urma verificărilor efectuate a fost identificat proprietarul bunurilor, acesta a fost invitat în scris la sediul Direcției Poliției Locale Timișoara în vederea ridicării bunurilor, însă nu a dat curs invitației. În prezent bunurile ridicate  de pe domeniul public  se află în păstrare la sediul Direcției Politiei Locale Timișoara până la revendicarea acestora de către proprietar”, se arată în răspunsul trimis PRESSALERT.ro de către Poliţia Locală Timişoara.

După incident, protestatarii au depus plângere penală împotriva agenţilor de la Poliţia Locală pentru furt.

5 COMENTARII

  1. Eu am spus si ma repet, Politia Locala trebuie sa revina la ce au fost, adica Gardieni Publici. La ora actuala acesti asa zisi POLITISTI fara nici-o pregatire de specialitate intr-o scoala a M.Interne sun folositi ca armata a Primarului pt. razbunari Politice nici decit in folosu comunitatii. Ei numai de ce trebuie nu se ocupa, fac abuzuri fara sa raspunda iar in oras este un haos total masini pe trotuare care trebuie ocolite pe strada sa poti trece , plin de rahati de ciine pe trotuare, Parcuri, locuri de joaca pt. copii cu toate ca exista o lege data de consiliu local, se arunga gunoaie peste tot si nu se ia masuri etc. etc.

    • Fac trei luni de școala,la o scoala a MAI ca si politistii din cadrul Mai,angajati din sursa externa.Mai informeaza-te putin,inainte sa-ti dai aiurea cu părerea…

  2. La puscarie !!! EXTRAORDINAR,au fost amendati niste lacheti platiti de opozitie sa ragaie impotriva ”sistemului” :))) hai bha,ne lesi !!!!

  3. Daca in 89 nu existau ”lacheti” sau huliganii (la acea vreme)care sa protesteze, tu, Tedominpsihic, dobitoc- cretin, ce esti, nu aveai posibilitatea sa faci comenturi cretine precum esti tu si PRIMARUL tau.
    Daca cei care au afisat acel baner merita, in conceptia ta, sa fie bagati in puscarie, tu ar trebui sa fi castrat pentru a feri lumea de gena ta cretinoida.
    DOBITOCULE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.