TITLU național pentru ASU Politehnica! Puștii alb-violeți au fost mai tari ca...

TITLU național pentru ASU Politehnica! Puștii alb-violeți au fost mai tari ca Viitorul lui Gică Hagi la juniori D

0
DISTRIBUIȚI
DSC_0369
Puștii lui ASU Politehnica Timișoara sunt campioni naționali. Foto: Emanuel Titus Ilieși / titusemanuel.ro

Timișoara obține până la urmă un titlu național la juniori în vara lui 2016! Dacă bucuria nu a venit de la o formație de la grupele superioare, ASU Politehnica oferă prilej de sărbătoare și prin juniorii sub 13 ani. Grupa pregătită de Iulian Prodana a învins-o la Buftea în finala mare pe FC Viitorul Constanța, scor 1-0, și a devenit campioană la acest nivel.

Dacă nici Banatul nu a reușit o performanță mare în acest sezon, o generație nouă oferă motive de speranță. Puștii născuți în 2003 crescuți sub tutela Politehnicii în ultimele sezoane au reușit o primă performanță care atrage privirile. După ce au trecut de echipele cele mai tari la juniori D din Arad sau Craiova, elevii lui Iulian Prodana au încheiat sezonul cu o excursie lângă capitală, la Centrul național de la Buftea.


Viitorul nu a fost un adversar ușor pentru alb-violeții ”dungați” după modelul seniorilor promovați în B. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 40 de Denis Tymoș, unul dintre băieții care speră că va fi adulat pe ”Dan Păltinișanu” peste câțiva ani.

Sărbătoarea timișorenilor a fost pe măsură la festivitatea de premiere. O cupă mare aproape cât cel mai scund jucător bănățean, medalii și tricouri de campioni. Toate pe cântece de galerie, învățate pe de rost deja de cei mici. De altfel, aceștia vor fi așteptați mâine seară (ora 19) pe o terasă de pe malul Begăi, aidoma seniorilor câștigători în C.

ASU Politehnica Timișoara (juniori D): D. Ciobanu – M. Sturzu, Icma, Gașpar, Oniceanu, M. Ursu, L. Simedru, Tymoș, R. Kuhn. Au mai intrat: Borbei – Al. Rus, Ov. Brîndescu, D. Sandu, Dan Sebastian. Din lot mai fac parte D. Unc, R. Bratu și Șt. Ancuța (ultimii doi accidentați). Antrenor: Iulian Prodana.

Antrenorul Iulian Prodana era încântat de performanța care confirmă munca din ultimii ani. Din toamnă elevii săi fac un pas spre juniorii C și vor juca 10+1 pe teren, precum seniorii. ”Fericirea e foarte mare. Simțeam de când am fost campioni în faza județeană că putem câștiga titlul. Grupul foarte unit, caracterul în primul rând a contat, apoi calitatea individuală. Sunt foarte mulțumit, spuneam că sunt optimist și e o performanță la care au contribuit foarte multă lume. Nu pot să spun că a fost ușor în finală, echipa Academiei Gică Hagi e valoroasă, a fost un meci echilibrat. A contat că am primit sprijin de la suporteri și în faza județeană și în alte momente importante. Mulțumesc și părinților, au fost o adevărată galerie la Buftea, de la început până la sfârșit”, a declarat Iulian Prodana pentru PRESSALERT.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.