România, cu Torje titular, a obținut în fața Elveției primul punct la...

România, cu Torje titular, a obținut în fața Elveției primul punct la Euro 2016. Cum a fost sărbătorit golul lui Stancu la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
13412071_1155090504543794_1114071309098686884_o
Bogdan Stancu, cu două reușite, ambele din penalty, e goleadorul turneului final. Foto: UEFA EURO / Facebook

Naționala de fotbal a României a remizat azi cu Elveția, scor 1-1, în al doilea joc la Euro 2016. Bogdan Stancu a deschis scorul pentru ”tricolori” dintr-un nou penalty. Dar în repriza a doua a fost restabilită egalitatea în urma reușitei lui Admir Mehmedi. Timișoreanul Gabriel Torje a fost integralist în acest joc.

După eșecul cu Franța, scor 1-2, România a reușit să conducă pe tabelă la Paris, pe Parc des Princes. La fel ca și cu gazdele golul a venit de la punctul cu var contra elvețienilor. Lichsteiner l-a faultat pe Chipciu în minutul 18 și același Bogdan Stancu a punctat, pentru a deveni cel puțin temporar, cu două goluri, liderul marcatorilor la turneul final. În prima repriză România și-a trecut în cont și o bară prin Săpunaru, în rest însă jocul echipei în galben a fost unul destul de defensiv. Elveția a ratat marile ocazii ale partidei și avea să marcheze până la urmă prin vedeta celor de la Bayer Leverkusen, Mehmedi, care a înscris din interiorul careului în minutul 57. În ciuda faptului că elevii ”Generalului” au fost dominați la majoritatea capitolelor, de această dată Tătărușanu și-a salvat echipa în câteva rânduri. Timișoreanul Torje a avut și el șansa golului în partea secundă, dar Sommer s-a opus la un șut bun de la distanță.

S-a încheiat 1-1 și România rămâne cu șanse teoretice la calificarea în optimi indiferent de rezultatul meciului Franța – Albania (ora 22).


Grupa e condusă momentan de Elveția cu 4 puncte, francezii au victoria din primul joc, România a obținut primul punct, în timp ce albanezii sunt codași cu 0 puncte. Duminică, de la ora 22, ”tricolorii” joacă împotriva Albaniei.

Gol sărbătorit în parc

Reușita lui Bogdan Stancu din penalty a fost savurată și la Timișoara. Studenții din Banat și nu numai s-au adunat la proiecția meciului din parcul aflat în incinta Complexului. Deși vizibilitatea a fost înfluențată de soare, tinerii s-au bucurat de prilejul de a privi meciul de pe iarbă. Mai mult, spre deosebire de jocul cu Franța, nu a plouat și echipa națională nu a pierdut, ceea ce păstrează o doză de speranță în ciuda jocului nestrălucit.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş,   Grigore, Raţ (St. Filip 61) – Pintilii (Hoban 46), Prepeliţă – Toje, Stancu (Fl. Andone 83), Chipciu – Keşeru. Antrenor: Anghel Iordănescu.

Elveţia: Sommer – Lichsteiner, Djourou, Schar, Ricardo Rodriguez – Xhaka, Behrami – Shaqiri (Tarashaj 90+1), Dzemaili (Lang 83), Mehmedi – Seferovic ( Embolo 64). Antrenor: Vladimir Petkovic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.