Ultimele informații despre zonele inundate din Timiș: zeci de pompieri încă la...

Ultimele informații despre zonele inundate din Timiș: zeci de pompieri încă la datorie. Care este prognoza pentru zilele următoare

0
DISTRIBUIȚI

inundatii gataia 2

Zeci de pompieri, jandarmi, militari și alți reprezentanți ai instituțiilor statului, dar și voluntari, s-au mobilizat ieri în zonele cu risc de inundație din Timiș.

Astăzi, reprezentanții ISU Banat au publicat un raport la zi al situației din zonele afectate de ploile abundente în sudul județului Timiș.

Astfel, în localitatea Gătaia, râul Bârzava este în scădere, cota a ajuns la 480 cm, față de 520 cm, iar debitul este de 96 m3/s, față de aproape 150 m3/s. Se intervine pentru evacuarea apei pe strada Avram Iancu, cu 13 subofițeri si un ofiţer, două motopompe de mare capacitate, două motopompe remorcabile și doua motopompe transportabile.

La Rovinița Mare se intervine cu 13 subofițeri si un ofiţer, două motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei și protecția unui număr de șapte case.

În Denta, se lucrează cu doi ofițeri, 21 subofițeri cu o motopompă de mare capacitate, trei motopompe remorcabile și două motopompe transportabile pentru evacuarea apei de pe o stradă.


La fața locului se află și ingineri de la Administrația Bazinala de Apa Banat și reprezentanți ai primăriei Denta.

Tot în Denta, pe strada din sectorul 4 sunt 45 de curți inundate, dar nu a fost afectată nicio casă. Apa care a deversat pe stradă provine din canalul Bârzava Veche, care s-a umplut cu apă de pe câmp, în urma producerii unui număr de trei breșe, ieri, în digul râului Bârzava.

În decursul zilei de ieri, populația a fost informată, avertizată despre situația existentă. Ca urmare, mai multe persoane s-au autoevacuat, deplasându-se în locații din afara zonei afectate, iar două persoane au fost cazate în școala din localitate.

Codul roșu de inundații sub care se află încă râul Bârzava, în aval de Gătaia, va fi „retrogradat” la cod portocaliu pentru intervalul 1 iulie, ora 12.00 – 02 iulie, ora 12.00.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.