Încă şase tramvaie „Armonia” pe şine, din septembrie. Ce s-a întâmplat cu...

Încă şase tramvaie „Armonia” pe şine, din septembrie. Ce s-a întâmplat cu împrumutul de 35 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru cumpărarea de tramvaie noi

1
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate03_resize

12 din cele 60 de tramvaie din patrimoniul RATT au fost trimise în decursul acestui an la Arad și Pașcani pentru a fi reabilitate. Botezate de primarului Nicolae Robu, „Armonia” cele două tramvaie care circulă deja prin Timișoara au caroserie nouă, scaune mov, sisteme noi de acţionare şi frânare, instalaţii de climatizare, sisteme de supraveghere video şi conexiune de internet pentru călători. Costul per bucată reabilitată este de 480.000 de euro fără TVA, bani care vor fi achitați de la bugetul local al anului 2016.

Ce neajunsuri au tramvaiele reabilitate

Trebuie spus că deși arată bine în exterior, cele două tramvaie Armonia au câteva neajnsuri de care cei care circulă cu ele se plâng.


Numărul redus de scaune din interior, țiuitul care avertizează călătorii că se pleacă de pe loc sau scârțâitul din timpul mersului sunt toate motive de nemulțumire pentru timișoreni.

Cu toate neajunsurile menționate, luna septembrie vine cu mari promisiuni din partea RATT. Cosmin Bradu, reprezentant din cadrul Departamentului Relații Publice al RATT ne-a declarat că „12 tramvaie au fost trimise la începutul acestui an înspre atelierele de la Pașcani și Arad. Primul lot de tramvaie ar trebui să ajungă în Timișoara în luna septembrie, urmând ca restul să ne fie livrate până la finele anului în curs”. Recent primarul Nicolae Robu a declarat că „sistemul de transport în comun va fi pus la punct. Vom avea tramvaiele înnoite şi în curând vor fi în total 14 şi vom comanda şi reabilitarea altora în 2016 în plus vrem să şi achiziţionăm pe fonduri europene tramvaie noi, pentru că în exerciţiul 2014 – 2020 pot fi cumpărate pe bani europeni şi tramvaie.

Nu mai puțin de 35.000.000 de euro au fost contractați de la Banca Mondială în anul 2013. Inițial banii trebuiau să fie cheltuiți pentru achiziționarea de tramvaie noi pentru urbea de pe Bega, conform negocierilor purtate de fosta administrație condusă de Gheorghe Ciuhandu. Însă primarul Nicolae Robu a transmis, în vara anului 2013, pe Facebook, din vacanță, că achiziționarea de tramvaie nu este o prioritate pentru urbea de pe Bgea. Astfel, împrumutul a fost cheltuit pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene.

1 COMENTARIU

  1. Tiuitul si scartaitul deranjeaza calatorii. Articol de 2 lei. Nu sunt sustinator al actualului primar dar pana in prezent nu am citit 10 articole in care sa laudati vreo decizie sau realizare a primarului. Acesta e motivul pt care evolutia suntem unde suntem. Bafta la alte articole de acest gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.