Absolvenții de clasa a VIII-a din județul Timiș nu vor să se...

Absolvenții de clasa a VIII-a din județul Timiș nu vor să se facă agricultori, zidari sau electricieni. Unde au rămas locuri libere la liceu și cum pot fi ocupate

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Peste 3.700 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Timiș au aflat, în această săptămână, la ce liceu au intrat, după ce a avut loc prima repartizare computerizată. Dacă la unele specializări de la liceele de elită din Timișoara s-a intrat doar cu medii peste 9, la alte licee candidații nu s-au prea înghesuit. Acesta este și motivul pentru care în unele clase s-au ocupat doar câteva locuri din cele 28 în total.

De ce specializări fug elevii

Inspectoratul Școlar Timiș transmite că, în total, 406 locuri la liceele din județ au rămas neocupate, după prima repartizare computerizată.


În topul specializărilor de care elevii fug se numără „Electric”, de la Liceul Auto din Timișoara, unde au fost ocupate doar opt din cele 28. De asemenea, la specializarea „Mecanică” de la Liceul Tehnologic din Jimbolia s-au înscris doar patru candidați în clasa cu 28 de locuri, la specializarea „Electric” de la Colegiul Tehnic de Vest Timișoara au mai rămas libere 23 locuri din 28, iar la specializarea „Construcții, instalații și lucrări publice” de la același liceu sunt libere 22 din 28 locuri.

Absolvenții clasei a VIII-a nu s-au înghesuit să se înscrie nici la specializarea „Filologie” limba germană de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, unde sunt libere 20 din cele 28 de locuri, și nici la specializarea „Agricultură” de la Colegiul de Silvicultură și Agricultură din Timișoara, unde sunt libere 19 locuri din 28.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, 22 de candidați nu au putut fi admiși la liceu după finalizarea primei repartizări computerizate. Asta pentru că nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o clasă de liceu. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 28 iulie. Tot în această zi vor fi repartizați și candidații care nu au participat la prima etapă de admitere. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

Vezi AICI lista locurilor rămase libere la liceele din județul Timiș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.