ACS Poli face plângere penală la DNA în cazul controversat al locului...

ACS Poli face plângere penală la DNA în cazul controversat al locului echipei Rapid în Liga 1. Vezi cum motivează primarul Robu decizia

2
DISTRIBUIȚI

nicolae-robu-poli

ACS Poli Timișoara a anunțat astăzi, printr-un comunicat, că va face plângere penală la DNA „împotriva grupului ce a acționat în mod evident ilegal în cazul înscrierii în Liga 1 a clubului Rapid București. Contăm, în plus, pe autosesizarea promptă a DNA, mai ales date fiind declarațiile publice ale lichidatorului. Clubul nostru va utiliza toate metodele legale pentru ca locul din Liga 1 să fie acordat în condiții regulamentare”.

Ziua de ieri a fost un adevărat „montagne russe” pentru clubul timișorean, care a aflat dimineața că a fost invitat în Liga 1, pregătind chiar și afișul pentru meciul de luni cu FC Botoșani, pentru ca seara lucrurile să devină din nou incerte.

Anunțul din această dimineață a fost prefațat de un alt comunicat, al primarului Nicolae Robu care, declarându-și respectul și admirația pentru clubul Rapid București, a transmis aseară că acesta este, totuși, „o SOCIETATE COMERCIALĂ și, prin urmare, trebuie să respecte toate legile incidente societăților comerciale. Ajungând în faliment, societatea comercială Rapid, ca oricare alta într-o asemenea situație, nu mai este condusă de acționarii / asociații săi, respectiv de organele executive numite de aceștia, ci de lichidatorul numit de instanță. Iar acesta -dar, de fapt, nimeni!- nu are dreptul să mai angajeze nicio cheltuială câtă vreme starea de faliment persistă, tot ce legea permite să se facă fiind doar acțiuni de lichidare.


Având în vedere toate acestea, considerăm acțiunea de înscriere în Liga 1 a SOCIETĂȚII ÎN FALIMENT Rapid drept ilegalitate crasă, sfidare, pur și simplu, a justiției și a normelor statului de drept și facem cunoscut tuturor persoanelor implicate, începând cu lichidatorul -dacă se confirmă că inclusiv el ar fi încălcat legea-, că Asociația ACS Poli Timișoara va depune plângere penală la adresa lor, alături, desigur, de solicitarea în instanță de daune pentru privarea de dreptul regulamentar de a evolua în Liga 1 în situația dată; adăugăm că suntem convinși că organele în drept se vor autosesiza ele însele, oricum. Ne place să credem că în România anului 2016, cu adevărat nimeni nu este mai presus de lege, că abordarea «mineriadistă» nu-și mai are în niciun fel locul!”

ACS Poli Timișoara a retrogradat, la finalul sezonului trecut, în Liga 2, unde ar începe sezonul cu o penalizare de minus 8 puncte, pentru neîndeplinirea baremului în sezonul precedent. Dacă bănățenii vor evolua în Liga 1, penalizarea crește la -14 puncte. În plus, clubul timișorean se confruntă și cu probleme financiare, având datorii de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Situația haotică din fotbalul românesc este un bun prilej de glumă pe internet, microbiștii care fac haz de necaz, neratând ocazia de a ironiza confuzia care domnește în fotbalul intern.

Sursa: Facebook / Lucian Lipovan

2 COMENTARII

  1. Imi pare rau ca e nevoie sa ii dau dreptate lui Robu cand a zis ca sunteti „Press Abject”. Nu va suparati, dar aveti tineri de gimnaziu/liceu responsabili cu scrisul articolelor? Nu mai spun ca suporterii dintr-un oras ca Timisoara ar trebui sa fie uniti in momentele acestea, sa lase disputele la o parte si sa sustina o singura echipa a Timisoarei(Nu ma refer la pseudo-echipa din liga X in anii trecuti, fondata pe mici si bere). Stima!

  2. Toată lumea a uitat de ”marea” faptă a Rapidului de acum câțiva ani, când UMT era în prima divizie : pentru doar 25.000 dolari datorați Rapidului, UMT (care nu era în insolvență) a fost exclusă și, dacă bine țin minte, s-a și desființat apoi.
    Era vorba de 25.000 dolari, nu de milioane – și nu erau datorați statului, dar Rapidul nu a vrut să ajungă la vreo înțelegere. Dumnezeu nu bate cu toiagul. Acum, Rapidul cerșește efectiv milă… Penibil și umilitor!
    Există vreun motiv legal/regulamentar pentru ca Rapidul să aibă alt tratament decât acela al excluderii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.