Resuscitata ACS Poli cedează la limită în ”Groapă” și rămâne la -14....

Resuscitata ACS Poli cedează la limită în ”Groapă” și rămâne la -14. Timișoreanul Dorin Rotariu a marcat ambele goluri ale lui Dinamo

1
DISTRIBUIȚI
poli dinamo11_resize
Marius Croitoru, căpitanul lui ACS Poli în noul sezon de Liga I

Reprimită în ceasul al 14-lea în Liga I, ACS Poli nu s-a făcut de râs în Ștefan cel Mare. Deși Dinamo București a condus cu 2-0 la pauză, culmea, prin reușitele timișoreanului Dorin Rotariu, bănățenii pregătiți de Ionuț Popa au reușit să le pună probleme gazdelor în repriza secundă după reușita norocoasă a lui Cristian Scutaru. Alb-roșii s-au impus însă la limită, scor 2-1.

Timișorenii au dat semne de slăbiciune după zece minute, când Gnohere a scăpat spre poartă dar șutul său a fost respins de Straton. Mingea a sărit apoi la Șerban, dar același portar al bănățenilor s-a opus deschiderii scorului. Până la urmă avea să fie 1-0 pentru gazde în minutul 27, când Dorin Rotariu înscrie cu capul deși era ținut de Cânu. Balonul a venit din centrarea în forță a lui Palic. Elek (min. 33) a trimis prima minge pe spațiul porții lui Brănescu, oricum, nimeni nu aștepta minuni de la trupa lui Ionuț Popa. Peste cinci minute însă Rotariu înscrie a treia reușită personală împotriva lui ACS Poli. Cel nedorit la timișoreni în 2012 a înscris acum cu un șut pe jos din serviciul lui Gnohere.


Repriza s-a încheiat cu o fază mai bună a oaspeților, șutul din unghi al lui Bărbuț fiind scos greu de Brănescu (42), pentru ca în urma cornerului Șeroni să fie aproape de a cadra pe poartă.

Gol din Scutaru

În mod surprinzător partea a doua a început foarte bine pentru timișoreni. La trei minute de la reluare Bărbuț insistă pe linia de fund, scoate balonul în spate, de unde Elek șutează practic în Scutaru iar mingea intră în poartă! Imediat, ACS Poli e aproape de 2-2, nou sositul Iulian Roșu, destul de palid și în prima parte, îl ia însă la țintă pe portarul ”câinilor”. Balonul sărit vine la Vădrariu, dar acesta îl reia ”pe orbită”. Nu au fost singurele momente de derută din apărarea bucureștenilor, dar bănățenii nu au fost nici ei prea copți pentru a profita.

Dinamo, departe de a fi o sperietoare, cum ar fi dat de crezut după umilirea campioanei Astra, a preferat parcă să aștepte greșeala adversarei. Alb-roșii puteau închide jocul în minutul 77, când Palic a zguduit transversala. Dar ACS Poli a rămas practic în meci și chiar cu ocazii. Mai mult, Ioan Andone a făcut o schimbare în prelungiri, pentru respiro.

Până la urmă însă ACS Poli nu a putut realiza o surpriză și, în ciuda partidei peste așteptări, rămâne cu o realitate sumbră, cele -14 puncte cu care a fost reprimit în Liga I în locul Rapidului. Peste o săptămână timișorenii așteaptă vizita lui Pandurii, în etapa a III-a. De asemenea ei mai au de jucat și o restanță, cu Botoșani, meci din prima etapă.

Dinamo București: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja (cpt), St. Filip – I. Șerban (71 Hanca), Busuladzic, Palic – D. Rotariu, Gnohere (90+2 Dudea), V. Lazăr (84 P. Peter). Pe bancă: Cobrea – Vl. Olteanu, A. Marc, Tîrcoveanu. Antrenor: Ioan Andone.

ACS Poli Timișoara: Ct. Straton – Scutaru, Cînu, Șeroni, G. Neagu – Artean – Bărbuț, M. Croitoru (cpt), I. Roșu (62 A. Cârstocea), Vădrariu (85 Mailat) – Elek (77 Popovici). Pe bancă: Curileac – Fridrich, Sorescu, Bîrnoi. Antrenor: Ionuț Popa.

1 COMENTARIU

  1. asta cu cele -14 puncte am inteles-o acum, o data in titlu si de dou ori in text. promit ca o voi tine minte si sper ca voi fi scutit de repetari, sau o fi tatal nostru mai nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.