Egal cu gust de ”se putea mai bine” pentru ACS Poli în...

Egal cu gust de ”se putea mai bine” pentru ACS Poli în primul test. Ce a spus Ionuț Popa despre eșalonul în care va antrena și ce jucători mai așteaptă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
acs poli ofk (14)
Vădrariu pare să aducă un plus la ACS Poli. Foto: Adrian Pîclișan

Fără a cunoaște sigur eșalonul în care va juca în acest sezon ACS Poli a disputat azi primul amical al verii. Adversar a fost OFK Belgrad, formație picată și ea de pe prima scenă. S-a încheiat 1-1 însă a fost o remiză ușor amară pentru timișoreni, care au avut mult mai multe șanse decât oaspeții sârbi. Pentru bănățenii pregătiți de Ionuț Popa, care a mizat azi pe o serie de jucători recent transerați, urmează mâine o nouă verificare.

În așteptarea verdictului în privința Rapidului, ACS Poli a disputat azi primul test după cantonamentul rămas doar local din lipsa fondurilor. Partenerul de întrecere a fost OFK, grupare de tradiție dar care a picat asemănător în eșalonul II din Serbia, după play out. În prima parte timișorenii au fost cu ocaziile, dar nu și cu golurile. Mai mult, în mijlocul mitanului elevii lui Popa au ratat și un penalty. Elek a fost faultat în careu și s-a dictat eliminare, însă jucătorul sârb a fost înlocuit conform înțelegerii. Execuția de la punctul cu var a nou sositului Vraciu a izbit bara apoi mingea a fost reluată imprecis de același Elek.

Oaspeții au replicat însă în partea a doua. După o bară și în contul lui OFK, a venit și deschiderea de scor. S-a făcut 0-1 în minutul 61 în urma reușitei lui Rajevac. Până la urmă ACS Poli a egalat peste un sfert de oră prin Bocșan, care a trimis cu capul sub bară după o lovitură de colț. Timișorenii puteau să și câștige pe final dar șutul lui Sorescu a lovit de asemenea bara.

1-1 și mâine ACS Poli se testează din nou, de această dată în fața divizionarei C Viitorul Domnești, de la aceeași oră, 18.00, și pe același stadion, ”Dan Păltinișanu”.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Bocșan, Cânu, Șeroni, Neagu – Artean, Ignea – Vraciu, Croitoru, Vădrariu – Elek. Au mai intrat: Curileac, Aiolfi – Sorescu, Motreanu, Mailat, Drăghici, Poparadu, Velcotă, Bîrnoi și Popovici. Antrenor: Ionuț Popa.

OFK Belgrad: Lazovic – Stojkovic, Siskov, Planic, Sarenac, Batinica, Markovic, Tapuskovic, Stajic, Duronjic, Gigic. Au mai intrat: Vranes – Todorovic, Matovic, Sredojevic, Denkovic, Cuckic, Jankovic, Galijas, Rajevac. Antrenor: Slavko Matic.

Ionuț Popa: ”Un rezultat mincinos. Straton e al nostru”

Antrenorul lui ACS Poli nu era încântat de rezultat, tocmai din cauza ratărilor. ”E un rezultat mincinos pentru că noi am avut atâtea ocazii. Putea să fie o diferență mare. De joc sunt oarecum mulțumit pentru că echipa a terminat o perioadă de pregătire de două săptămâni făcută la Timișoara, în care s-a acumulat normal o oboseală. Dacă ar fi să-i scuzăm pe jucători e că au evoluat pentru prima dată împreună… Omogenitatea are de suferit, sunt multe lucruri de pus la punct și nu în ultimul rând concentrarea la finalizare. Azi am ratat și 11 metri, am ajuns rapid la poarta adversă, ne-am creat situații”, a declarat Ionuț Popa.

Tehnicianul s-a referit și la situația actuală, în care nu se știe încă dacă echipa va juca în Liga I în locul Rapidului. ”Nu doresc răul nimănui și nu mă interesează. Dar ieri când am fost întrebat, la una din întrebări am răspuns cum de fotbalul românesc își permite să țină echipe în faliment sau insolvență, ca să nu mai spun de alte lucruri care se întâmplă în fotbalul românesc. Îmi puneți întrebăr ca și cum aș avea nuntă și aș știi câți invitați am… Eu nu pot să spun nimic”, a continuat Popa.

Întrebat de achiziții acesta a explicat că și ele depind de eșalon. De asemenea, după ce au testat diverși portari, printre care Vasile Curileac și italianul Aiolfi azi, ultimul urmând să plece sigur, Ionuț Popa a anunțat sosirea lui Cătălin Straton, ex-CSU Craiova. ”Dacă ajungem în Liga I va fi greu să integrăm alți 4-5 jucători care trebuie să vină. Secretul e că jucătorii au încredere în conducere, în conducerea orașului, poate și în antrenor. Noi ne bazăm pe ce are și ce poate Timișoara.


E greu, punctele trebuie remontate și dacă se poate cât mai repede. Depinde de liga în care vom juca. Ne-am decis, (n.r. în privința portarilor) Straton e portarul nostru”, a mai spus Popa. Pe Bega mai e așteptat și Răzvan Trandu, cu care s-a ajuns la un acord verbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.