Adriana Cârcu a lansat volumul ”JazzStories” în cadrul festivalului de la Gărâna....

Adriana Cârcu a lansat volumul ”JazzStories” în cadrul festivalului de la Gărâna. Vezi când va avea loc lansarea din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Adriana Cârcu a lansat volumul Jazz Stories în cadrul festivalului de jazz de la Gărâna
Adriana Cârcu a lansat volumul Jazz Stories în cadrul festivalului de jazz de la Gărâna

În cadrul celei de-a 20-a ediţii a celui mai important festival de jazz în aer liber din Europa Centrală și de Est, Gărâna Jazz Festival, a avut loc şi lansarea volumului «JazzStories» semnat de Adriana Cârcu, publicat de editura Brumar în ediție română și engleză, care însumează interviuri, cronici, eseuri și jazz poetry apărute în marea lor majoritate în limba engleză pe site-ul de specialitate All About Jazz.

Cartea inserează peste 150 de fotografii semnate de Richard Wayne, Mircea Albuțiu și Dragoslav Nedici. „Volumul «JazzStories» evidenţiază, o dată în plus, aptitudinea Adrianei Cârcu de a detecta şi valoriza însuşirile conviviale ale semenilor ei, catalizate prin mirificul fenomen numit jazz. El relevă cât de intim se întrepătrunde spiritul muzicii de jazz cu semnificaţiile marcante ale vieţilor noastre (…) Sentimentul de comuniune interumană transpare cu pregnanţă din paginile volumului. Precum într-o piesă muzicală, în care tema iniţială e urmată de variaţiuni, dar şi de reluarea ei ca leitmotiv, autoarea invocă «spiritul Gărânei», satul din Banatul Montan unde Marius Giura şi acoliţii săi au reuşit să creeze o metaforă a împlinirii comunitare prin jazz.”, spune Virgil Mihaiu în prefața acestui volum.

„Fireşte că la lansare, de emoţie (ajunge să spun că am urcat pe scenă cu rucsacul în spinare) nu am reuşit să subliniez destul cât de recunoscătoare sunt oamenilor care au crezut în mine şi care nu întâmplător în acea după-amiază mi-au stat alături. Florian Lungu – Moşu, omul care ştia totul despre jazz încă de pe vremea când eu eram mică; Marius Giura, care nu s-a îndoit nici o clipă de capacitatea mea de a pune simţirea muzicală în cuvinte, iar fără Nils Petter Molvaer, care mi-a încredinţat ‘blind’ primul interviu, probabil ca n-aş fi publicat pe All About Jazz niciodată.


Corecturile făcute de Miki Sofian, pe care eu am poreclit-o ‘ochiul Röntgen’, mi-au permis să prezint un manuscris curat Loredana Tirzioru, care a conceput frumuseţea aceea de layout. Le mulţumesc fotografilor Richard Wayne, Mircea Albutiu, Nedici Dragoslav care mi-au încredinţat munca lor şi le mulţumesc celor care au avut sau vor avea curiozitatea să deschidă volumele. Drum bun în lume, JazzStories!“, spune Adriana Cârcu.

Volumul va avea parte şi de o lansare în Timişoara, care este programată în data de 29 iulie, La Căpiţe, mai multe detalii despre acest eveniment urmând să fie făcute publice zilele următoare

Foto: Mihaela Sofian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.