Alegeri anunţate la PSD Timişoara. Ce a decis fostul preşedinte, Sebastian Răducanu,...

Alegeri anunţate la PSD Timişoara. Ce a decis fostul preşedinte, Sebastian Răducanu, legat de cursa pentru şefia organizaţiei

0
DISTRIBUIȚI
alegeri psd timis barsasteanu raducanu tiuch (12) psd timisoara
PSD Timișoara va organiza alegeri pentru conducere. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

O analiză exhaustivă a rezultatelor obţinute la alegerile locale din 5 iunie şi apoi alegeri pentru o conducere de drept până la 1 septembrie, asta a anunţat ieri preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, pentru organizaţia PSD Timişoara, pe care a condus-o ani buni.

După ce Titu Bojin a renunţat la funcţia de preşedinte al PSD Timiş, la finele anului 2014 când era cercetat într-un dosar de corupţie, Grindeanu a fost numit interimar la conducerea filialei Timiş, cedând cârma organizaţiei Timişoara unei echipe formate din Sebastian Răducanu şi Florin Bîrsăşteanu. Ulterior, prin alegeri, în 2015, Sorin Grindeanu a obţinut funcţia de preşedinte al PSD Timiş, iar Sebastian Răducanu pe cea de preşedinte al PSD Timişoara.


La începutul acestui an, Răducanu a demisionat de la conducerea PSD Timişoara, după ce viceprimarul PSD de atunci, Traian Stoia, votat bugetul propus de administraţia Robu, fără a negocia pentru amendamentele propuse de consilierii PSD.

„Având în vedere situaţia creată recent în plenul Consiliului Municipal Timișoara, când viceprimarul PSD, domnul Traian Stoia, a girat un buget care riscă să aducă orașul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate și disciplina de partid, am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de președinte al Organizaţiei Municipale Timișoara a Partidului Social Democrat. Am luat această decizie pentru a da un semnal de responsabilitate și de schimbare a modului în care înţelegem să facem politică. Rămân în continuare vicepreședinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiș, urmând să mă implic în proiectele politice importante ale partidului”, a transmis atunci Răducanu prin intermediul unui comunicat de presă.

Acum, acesta ar avea şansa să revină cu drepturi depline la conducerea organizaţiei Timişoara, acolo unde vor avea loc alegeri. Răducanu însă nu se arată interesat să revină pe un post de conducere, declarând pentru PRESSALERT.ro că „nu candidez pentru preşedinţa PSD Timişoara, este o opţiune personală să nu candidez pentru nicio funcţie”.

Pe de altă parte, conform lui Sorin Grindeanu, Bîrsăşteanu, preşedinte interimar momentan, ar urma să intre în cursa pentru conducerea PSD Timişoara, cu toate că a fost declarat recent de ANI în conflict de interese. „Bîrsășteanu Florică s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan mai multe funcții și calități, contrar prevederilor legale, astfel: în perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014 a deținut simultan atât funcția de director medical interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» Timișoara, cât și funcția de administrator în cadrul S.C. Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu S.R.L”, a arătat ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.