AMBIȚIE Actorul timișorean Romeo Ioan pune bazele propriei trupe de teatru independent

AMBIȚIE Actorul timișorean Romeo Ioan pune bazele propriei trupe de teatru independent

0
DISTRIBUIȚI

13512016_1086142201431448_4837724695153254647_n”Prometeu rău înlănţuit” se vede la Electric Theatre, în finalul stagiunii micului teatru independent.

Spectacolul e propus de actorul timișorean Romeo Ioan, după textul lui André Gide. Romeo joacă deopotrivă rolul lui Zeus, al regizorului şi al unui factotum care a cumpărat şi cărat cu plasa inclusiv lămpile cu abajur roşu din decorul show-ului ce se va juca astăzi, de la ora 21.00, la Electric Theatre (strada Argeş nr.


18). Noua producție se înscrie în zona de avangardă, iar avanpremierei de azi îi vor urma, din toamnă, noi reprezentaţii. Alături de Romeo Ioan, în spectacol îi vom regăsi pe alți actori îngdrăgiți și cunoscuți publicului: Flavius Retea, Ionuţ Iova, Raul Gârliştean, Nicolae Milea.

„Îmi place să mă gândesc la această montare ca la un proiect, pentru că l-aş duce în zona conceptului multimedia, întrucât un accent aparte cade pe vizual. Am folosit un text al scriitorului francez care a câştigat Premiul Nobel pentru literatură în 1946, dar alegerea lui nu-mi aparţine mie, ci muzicienei Cristina Pădurariu. Intenţionez să creez, în termen de zece ani, o trupă de teatru, iar distribuţia acestui spectacol – Flavius Retea, Ionuţ Iova, Raul Gârliştean, Nicolae Milea – ar putea sta la baza acesteia, urmând ca, în continuare, să selectez şi alţi oameni care să poată face faţă pretenţiilor mele sau, cum s-ar spune în alt registru de limbaj, «figurilor mele din cap». Prometeul meu este un proiect foarte egoist. Stau în spatele lui propriile mele experienţe, cei trei ani care au fost pentru mine ca o a doua naştere şi m-au făcut să mă gândesc mai mult şi mai profund la viaţă şi sensul ei. Se regăsesc în spectacol concluziile pe care mi-am permis să le trag”, a explicat Romeo Ioan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.