Andrei Marian Moga, EROUL care-și deschide sufletul pe pânză. Unde și când...

Andrei Marian Moga, EROUL care-și deschide sufletul pe pânză. Unde și când îi puteți vedea lucrările

0
DISTRIBUIȚI
Andrei Marian Moga
Andrei Marian Moga pictează viața de pompier

Andrei Marian Moga a salvat, la viața lui, multe, multe alte vieți. A stins incendii devastatoare, a purtat pe brațe victime, și-a sprijinit colegii, a alergat și a dat speranțe de viață. Este pompier în Timișoara. Dincolo de unifroma care îi dă puteri de supererou când e în acțiune, are momente când se lasă inspirat tocmai din aceste expriențe. Atunci se pune la șevalet și pictează.

Vineri, la ora 18.00, în galeria Bastart (în incinta bastionului Theresia, lângă Cafe de Paris) are loc vernisajul expoziției de pictură a pompierului artist. În cadrul expoziției sunt prezentate un număr de 40 de tablouri, picturi în ulei pe pânză, realizate de pompier în ultimii trei ani.

Și-a transformat apartamentul în care locuiește în atelier cât și în galerie. Acum, după vernisaj, galeria Bastart va deveni atelierul pompierului pictor.

12193565_792615540849418_899640945228074800_n„Desenez de când mă știu, m-a pasionat grafica, coloratul, dar pictură în ulei pe pânză fac de la vârsta de 13 ani.


Bunicii mei aveau cunoștințe o familie de pictori peisagiști din Beiuș, familia Marge, la care m-am dus ucenic, și de-a lungul unui an am aflat secretele picturii în ulei, cum se pregătește o pânză, cum se combină culoarea, tipuri de pensule si rame”, mărturisește pompierul artist.

Andrei Marian Moga a absolvit liceul de arte, școala populară de arte, Facultatea de Arte plastice, apoi a lucrat alături de maestrul Ștefan Popa Popas. „Am plecat la drum un peisagist, pictând realist, pe formă, cât mai aproape de adevăr, foarte colorat, ușor spre naiv, în școală te formează abstract, să spargi forma, să uiți de peisaje și flori, să lucrezi la scara mare. Acum, lucrez într-o simbioză, un stil unic, îmbinând realul, clasicul, cu tehnici moderne. (…) Fiecare din noi are câte un talent înnăscut, fie el desen, muzica, teatru, dar ferice de cel ce și-l descoperă, și exploatează, eu.. vreau să o fac și la nivel profesionist, iar meseria de pompier militar, o meserie pe care o îndrăgesc mult, îmi permite în timpul liber să pictez, să mă detașez de cotidian, deși pictez de regulă cu știrile pornite. Ferice de cei ce reușesc să iși exploateze un talent, în cazul desenului și a picturii, ea se uită dacă nu exersezi zilnic din păcate”, a mai declarat Andrei Marian Moga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.