Anunț fără precedent făcut în CL Timișoara de primarul Robu. Ce cerere...

Anunț fără precedent făcut în CL Timișoara de primarul Robu. Ce cerere și-a asumat

0
DISTRIBUIȚI

juramant nicolae robu 2016 (3)

O nouă promisiune a fost făcută de primarul Nicolae Robu, la cel mai recent plen al Consiliului Local Timișoara, după ce consilierul PSD Alfred Simonis a atenţionat că PNL conduce majoritatea comisiilor din consiliu.

Din Comisia I pentru Studii, prognoze, economie, buget şi finanţe fac parte Ilare Bordeaşu (ALDE), Gabriela Popovici (PSD), Petronela Csokany (UDMR) şi liberalii Radu Dimeca şi Ciprian Mihok. Comisia II pentru dezvoltare urbanistică, patrimoniu şi amenajarea teritoriului este compusă din liberalii Lucian Căldăraru, Ştefan Sandu şi Robert Kristof. Colegi cu aceştia mai sunt şi pesediştii Ioan Szatmari şi Dan Idolu. Din comisia III pentru administrarea domeniului public și privat, comerț, regii autonome şi societăți comerciale fac parte independentul Adrian Orza, Alfred Simonis de la PSD şi liberalii Daniela Mariş, Adrian Lulciuc şi Lorenzo Barabaş, toţi novici în postura de consilier local. Comisia IV pentru administrație locală ordine publică, drepturile omului și probleme ale minorităților este compusă din pemepiştii Raluca Popescu şi Marius Dugulescu şi din pesediştii Lucian Taropa, Sorin Ionescu şi Luminiţa Ţundrea.


Comisia V de cultură, știință, învățământ, sănătate, sport și culte, este formată din liberalii Adelina Târziu, Simion Moşiu şi Grigore Grigoroiu şi din pesedişti Ioan Mateescu şi Ion Ardeal Ieremia.

Trebuie spus că PNL deține președinția a patru din cele cinci comisii prin Radu Dimeca la comisia I, Șefan Sandu la comisia II, Adrian Lulciuc la comisia III și Grigore Grigoroiu la comisia V, în vreme ce alianța PSD-PMP-ALDE deține un singur președinte, pe Marius Dugulescu, la comisia IV. Nicolae Robu a răspuns că “le voi cere colegilor să renunțe la președinția acestor comisii, să se facă alegeri și să susțină și colegii din PNL și cei din UDMR în alegerea acelor comisii a acelor consilieri pe care dumneavoastră îi propuneți. Nici măcar nu obiectăm, pe cine propuneți, vom susține”. Robu a susținut că face această propunere în calitate de președinte al PNL, nu de primar. După ce Robu a făcut acest anunț fără precedent, pesedistul Alfred Simonis a punctat că la consiliul județean, unde PNL este în opoziție, liberalii au primit, încă de la început, conducerea mai multor comisii.

Împărţirea funcţiilor de preşedinţi de comisii nu este una deloc justă dacă luăm în calcul faptul că alianţa PNL-UDMR are 14 consilieri locali, iar cea formată din PSD-PMP-ALDE are 13. Rămâne de văzut dacă aleșii se vor certa și la reîmpărțirea funcțiilor de președinți și secretari, așa cum s-au certat la împărțirea în comisii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.