Aquatim, soluţie pentru abonaţi ca să nu mai plătească taxa pentru apa...

Aquatim, soluţie pentru abonaţi ca să nu mai plătească taxa pentru apa de ploaie

0
DISTRIBUIȚI
apaploaie-1
Aquatim îi îndeamnă pe abonaţi să colecteze apa de ploaie

Stai la casă și vrei să faci un gest ecologic? Colectează apa de ploaie și folosește-o. E numai bună pentru udatul grădinii sau al gazonului. E curată. O spun reprezentanții societății de apă și canal din Timișoara. Cei de la Aquatim îi încurajează public pe timișoreni să nu se sfiască să colecteze apa de ploaie.

Conret, Aquatim SA încurajează utilizatorii din Timișoara să nu îşi conecteze burlanele, şanţurile sau rigolele pentru dirijarea apelor de ploaie la canalizarea publică ci să colecteze şi să găsească utilizări ale apei provenite din precipitaţii, de exemplu la udatul grădinilor.


Vor beneficia astfel şi de scutirea de la plata taxei pentru apă pluvială. Pentru cei care locuiesc la casă acest lucru ar însemna o economie eficientă. După realizarea unor astfel de sisteme care să conducă apa de ploaie spre grădină sau spre alte sisteme de colectare, utilizatorii vor trebui să actualizeze contractul cu Aquatim, specificând noua suprafaţă de pe care apa provenită din precipitaţii ajunge la canalizare.

”Din cauza extinderii spațiilor betonate ca urmare a expansiunii urbane, apele de ploaie antrenează în sistemul de canalizare nisip, resturi de construcţii și deşeuri menajere aruncate la întâmplare, ceea ce duce la colmatare și la evenimente neplăcute de genul inundații, refulări. Astfel, ploile tot mai abundente din ultimii ani duc la suprasolicitarea conductelor şi de foarte multe ori și la colmatarea cu deşeurile antrenate. De aceea, este important să facem tot ce depinde de noi pentru ca apele pluviale să nu mai ajungă integral în reţeaua de canalizare. Mai mult, un debit cât mai mic de ape pluviale preluate de canalizare ajută şi la buna funcţionare a staţiei de epurare a apelor uzate din Timişoara, însemnând costuri mai mici de exploatare și riscuri mai puține”, transmite Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.