ASU Politehnica, deranjată de întârzierea startului Ligii a II-a. Cum critică clubul...

ASU Politehnica, deranjată de întârzierea startului Ligii a II-a. Cum critică clubul susținut de suporterii alb-violeți decizia FRF-ului

0
DISTRIBUIȚI
asu poli becicherecu (4)
ASU Politehnica critică amânarea campionatului

ASU Politehnica Timișoara și-a exprimat oficial dezacordul cu decizia Federației Române de Fotbal de a amâna cu o săptămână startul Ligii a II-a. Formația susținută de suporterii alb-violeți consideră că hotărârea forului denotă ”neprofesionalism și lipsă de implicare pentru însănătoșirea fotbalului românesc”. De altfel, tehnicianul Sorin Brîndescu declarase deja că hotărârea afectează programul nou promovatei alb-violete.

ASU Poli a publicat azi un comunicat în care critică decizia FRF de a amâna startul sezonului, inclusiv anunțarea țintarului. ”ASU Politehnica Timișoara își exprimă public dezacordul cu privire la decizia Federației Române de Fotbal de a amâna startul Ligii a II-a, sezonul 2016/2017. Clubul nostru nu consideră corectă crearea acestei incertitudini care planează peste cea de-a doua competiție fotbalistică românească și condamnă această amânare, decisă fără consultarea tuturor cluburilor implicate.

Decalarea începutului competiției, chiar și cu o săptămână, înseamnă o abatere de la programul sportiv întocmit de antrenorii echipelor participante la competiție, ce implicit are efect asupra formei jucătorilor și a echipei.


Întreg programul de pregătire al unei echipe de fotbal este gândit astfel încât să ofere cel mai ridicat grad de performanță pe toată durata campionatului, iar amânarea începutului acestuia (anunțată cu doar o săptămână înainte) nu denotă altceva decât neprofesionalism și lipsă de implicare pentru însănătoșirea fotbalului românesc”, se arată în comunicatul ASU Politehnica.

Mai mult, clubul finanțat de fani arată că nu a fost consultat deloc în luarea deciziei. ”Mai mult decât atât, fotbalul nu ar trebui să se transforme în altceva decât sport gândit pentru plăcerea publicului spectator, pentru suporteri. Ori lipsa unei minime siguranțe privind un calendar competițional îndepărtează publicul de stadioane. Politehnica Timișoara, în particular, e un club care trăiește exclusiv din susținerea comunității, iar astfel de decizii unilaterale afectează programul personal al tuturor suporterilor care ar fi dorit să urmărească meciurile echipei favorite, așteptând stabilirea exactă a unui ”țintar” al partidelor”, se mai precizează în text.

Conducerea lui ASU Poli consideră de asemenea că astfel de decizii îndepărtează potențialii investitori și cere FRF să-și respecte angajamentele față de cluburi. Comunicatul complet poate fi citit pe site-ul clubului timișorean.

Noul sezon trebuia să înceapă pe 30 iulie iar țintarul să fie stabilit astăzi. În urma întâlnirii Comitetului Executiv FRF de vineri însă s-a hotărât amânarea startului cu o săptămână. Printre motive figura că 13-14 echipe au cerut decalarea, dar și incertitudinea cauzată de situația Rapidului, în urma căreia ACS Poli nu știe nici acum în ce eșalon va începe ediția 2016-17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.