Bacalaureat 2016: peste 4.000 de copii dau examenul scris la proba obligatorie...

Bacalaureat 2016: peste 4.000 de copii dau examenul scris la proba obligatorie a profilului UPDATE Vezi ce subiecte s-au dat

0
DISTRIBUIȚI
bacalaureat 03_resize
Astăzi, o nouă probă la Bac 2016. Foto: Arhivă

O nouă probă de foc pentru absolvenţii de liceu din judeţul Timiş, care, astăzi, susţin examenul de Bacalaureat la Proba obligatorie de profil. 4.316 tineri susţin cea de-a doua probă în scris a Examenului maturităţii. Rămâneţi pe PRESSALERT.ro pentru a afla ce subiecte au primit tinerii la examene, dar şi ce incidente au avut loc. Amintim că luni, de la proba scrisă la Limba şi literatura română au fost eliminaţi cinci elevi care au fost prinşi cu dispozitive de copiat.

Nu mai puţin de 690 din cei peste 4.000 de copii provin din promoţii anterioare, restul fiind absolvenţi din 2016. La nivelul judeţului Timiş au fost organizate 14 centre de examen şi un centru zonal de evaluare. Nouă din cele 14 centre de evaluare sunt situateă au fost eliminaţi cinci elevi care au fost prinşi cu handsfree-uri. în Timişoara. Alte două centre sunt situate în Lugoj şi câte unul în localităţile Sânnicolau Mare, Jimbolia şi Peciu Nou. În materie de resurse umane implicate în organizarea şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat, la nivelul judeţului nostru au fost mobilizate 1.000 de cadre didactice care vor desfăşura diverse activităţi precum cele de membri ai comisiilor de Bacalaureat, vicepreședinți, asistenți sau profesori evaluator

Calendarul examenului este următorul: 4 iulie – Proba scrisă la Limba şi literatura română 5 iulie – Proba scrisă Limba maternă 6 iulie – Proba obligatorie a profilului 8 iulie – Proba la alegere a profilului și specializării Afișarea rezultatelor se va face în 12 iulie, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor între orele 16.00 – 20.00, în aceeaşi zi.


Afișarea rezultatelor finale este programată pentru 16 iulie.

UPDATE La Istorie, subiectul I a fost un text la prima vedere despre România în secolul XIX, despre relațiile internaționale și primul război mondial. Al doilea subiect s-a referit la România în secolul XIV, domnitori, relații diplomatice, în vreme ce ultimul subiect a fost despre România în a doua parte a secolului XX, cu referire la Constituție. La Matematică primul subiect a fost cel mai uşor, absolvenţii primind exerciții de clasa a IX-a și a X-a, la al doilea subiect o matrice și polinoame, iar la subiectul trei integrale și o funcție unde au trebuit să calculeze derivata și o tangentă în punct.

UPDATE 2 În Timiș, un singur elev a fost eliminat din examen pentru că a încercat să copieze, iar 250 de liceeni nu s-au prezentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.