Barja scufundată în Dunăre cu sute de tone de îngrășăminte chimice, o...

Barja scufundată în Dunăre cu sute de tone de îngrășăminte chimice, o adevărată „bombă cu ceas”. Vezi ce spun autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

barja pe dunare

După ce anul trecut autoritățile ne dădeau asigurări că totul este în regulă, că încărcătura e total nepoluantă și că, mai mult, e în siguranță în containere, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Caraş-Severin au declarat, pentru Radio Reșița, că aceasta e un real pericol.


O bombă cu ceas, după cum s-au exprimat autoritățile.

„Veau să vă readuc aminte că în 11 februarie 2015, a avut loc un incident pe Dunăre cu scufundarea unui şlep cu aproximativ 850 de tone de îngrăşăminte chimice. Deşi până acum nu s-a întâmplat nimic cu mediul, putem avea o problemă îngrozitoare în orice moment. Vă daţi seama care ar fi reacţia îngrăşămintelor cu apa la un moment dat”, a precizat şeful Agenţiei de Mediu din Caraş-Severin, Mihai Cepeha, pentru sursa citată.

Barja, care transporta aproximativ 850 de tone de îngrăşământ agricol s-a scufundat în apropierea Portului Moldova Veche, în timp ce se afla în aşteptarea reviziei pentru intrarea în ţară. Ea făcea parte dintr-un convoi se deplasa dinspre Vukovar (Croația) spre Moldova Veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.