Bulevardul Tinereții din Timișoara, „curățat” de vânzătorii ambulanți abia după sesizarea PRESSALERT.ro....

Bulevardul Tinereții din Timișoara, „curățat” de vânzătorii ambulanți abia după sesizarea PRESSALERT.ro. Vezi bilanțul autorităților

0
DISTRIBUIȚI
Bulevardul Tinereții vanzator talcioc
Talciocul ilegal de pe Bulevardul Tinereții a dispărut

O porțiune din bulevardul Tinereții din Timișoara a fost transformat luni de zile la rând în talcioc, fără ca autoritățile să intervină. Din primăvară până zilele trecute, mai multe persoane fără adăpost s-au mutat la propriu pe trotuarul de vizavi de curtea bisericii catolice din cartierul Iosefin, unde au desfășurat diverse activități comerciale cu telefoane mobile, veselă, cosmetice și multe alte obiecte de proveniență îndoielnică. Când a venitcanicula, respectivii și-au improvizat și o bucătărie pe un aragaz de campanie, iar hidrantul destinat strict uzului pompierilor era desfăcut zilnic și folosit pe post de duș.

Toate acestea s-au întâmplat începând cu luna martie, până acum, fără ca polițiștii locali sau județeni să intervină concret pentru încetarea mizeriei.

În mod previzibil, odată cu solicitarea PRESSALERT.ro, de a ni se comunica, punctual, ce acțiuni au fost efectuate în legătură cu respectivele persoane, s-a făcut și „curățenie” de către autorități. Redăm în cele ce urmează răspunsurile formulate de polițiști. Deducem din ele că afacerea de pe bulevardul Tinereții era extrem de profitabilă. Altfel nu putem explica faptul că în ciuda a aproape 170 de sancțiuni aplicate de Poliție și Poliția Locală, persoanele respective au continuat activitățile.

 

IMG_8076„Ca urmare a solicitării nr. 4806/11.07.2016, vă comunicăm că polițiștii locali au aplicat în intervalul martie – iulie 2016 un număr de 138 sancțiuni contravenționale în valoare de 28.250 lei persoanelor care comercializează diverse produse uzate pe Bdul Regele Carol I, între intersecția cu str. Dragalina și cu I. Văcărescu, fiind de asemenea și confiscate zeci de kilograme de obiecte second hand expuse spre vânzare.


La ultima acțiune de acest gen s-au aplicat 5 sancțiuni, fiind confiscate și bunurile comercializate, precum baterii și cabluri de telefoane mobile, alte obiecte electrocasnice nefuncționale. De asemenea, două dintre persoane au fost sancționate pentru consum de alcool pe domeniul public. Cele 138 de sancțiuni au fost aplicate conform HCL 139/2011 nerespectarea regulamentului privind condițiile de desfășurare a activităților de comerț stradal, conform HCL 371/2007 modificată pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform Legii 61/1991 republicată pentru consum de alcool pe domeniul public și satisfacerea nevoilor fiziologice pe domeniul public. Poliția Locală Timișoara desfășoară în zonă acțiuni în mod repetat cu scopul de a stopa acest fenomen, întâlnit și în alte zone ale Municipiului. De asemenea, în astfel de situații este binevenit și sprijinul cetățenilor care pot sesiza prezența acestor persoane la numerele de telefon de la Dispeceratul Poliției Locale 0256.241.112 sau 0256.968. Trebuie menționat și faptul că prin activitatea de prevenire desfășurată prin intermediul mass-media, Poliția Locală a atras atenția de fiecare dată și celor care cumpără astfel de produse uzate că se expun unor riscuri reale deoarece pe lângă faptul că sunt obiecte defecte, multe dintre bunuri sunt adunate de așa-zișii comercianți din pubelele de deșeuri”, transmite Poliția Locală Timișoara.

IMG_8063

Și polițiștii județului Timiș susțin că i-au sancționat pe vânzătorii de lucruri din gunoaie. „Constatarea contravențiilor privind activitățile comerciale ilicite și aplicarea sancțiunilor se efectuează de către funcționarii din aparatul de specialitate al primarului, organele Gărzii Financiare, organele controlului financiar si de personalul Poliției Române, Jandarmeriei Române și Poliției de Frontieră Române. În perioada martie – iulie 2016, polițistii Secției 3 Timișoara au luat măsuri de identificare și sancționare a persoanelor la care faceți referire, fiind aplicate 31 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de medicare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.