La Buziaș, Zilele avionului cu folk și rock. Află istoria singurului ”aviabar”...

La Buziaș, Zilele avionului cu folk și rock. Află istoria singurului ”aviabar” din România

0
DISTRIBUIȚI

14

Avionul din Buziaș devine, în acest week-end, principalul punct de atracție turistică a zonei. Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș cea de-a doua ediție a Zilelor Avionului.

Amplasat în spatele Hotelului Silvana din Buziaș, aparatul de zbor sovietic Lisunov, copiază aproape identic celebrul Douglas DC3 al aviaţiei americane, poreclit “Dakota”. Aparatul de zbor a ajuns pe roți la Buziaș, în anul 1987, și a fost folosit în epocă drept bar. Era, atunci, atracția băilor de la Buziaș, singurul ”aviabar” din România.


După 1990 avionul-bar a fost lăsat în în paragină. Nemaifiind folosit, aparatura de bord, intactă la momentul aducerii aeronavei la Buziaș, a fost furată, dispărând inclusiv elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi, mobilierul și ușa. Abia din 2005, aparatul de zbor a fost reabilitat și amenajat ca un local modern, cu o capacitate de 24 de locuri.

La Aeroport (28)„Zilele Avionului” debutează sâmbătă 30 iulie, ora 17,00 si se încheie duminică seara, timp în care participanții vor fi delectați cu muzică folk și rock. Sâmbătă de la ora 19 vor cânta la Buziaș, Andrei Păunescu, Magda Puskas si Vasile Mardare iar duminică de la ora 18 vor urca pe scenă Trupa Cu Asar – Buziaș, Trupa Rock Abil – Timișoara și Trupa Springtime Band din Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.