Când se deschide prima stațiune exotică din România, în care turiștii se...

Când se deschide prima stațiune exotică din România, în care turiștii se vor caza în căsuțe suspendate deasupra Dunării. Ce problemă a apărut pentru investitori FOTO

0
DISTRIBUIȚI
sat lacustru
Primul sat lacustru din România, în Clisura Dunării.

Turiștii care doresc să petreacă câteva zile în Clisura Dunării, cel mai frumos defileu din Europa, primesc o veste excelentă. La sfârșitul lunii iulie va fi inaugurată prima stațiune exotică din România, în care drumeții se pot caza în căsuțe suspendate deasupra Dunării. În total, 15 locuințe lacustre vor putea fi închiriate de cei interesați.

Ineditul sat plutitor a fost realizat în localitatea Berzasca din județul Caraș-Severin de către Sorin Liubirimescu, în vârstă de 40 de ani, din Reșița. Investiția totală se ridică la suma de 600.000 euro, din care 400.000 sunt bani proveniți de la Uniunea Europeană.

„Am fost atras de frumusetea locului. Acum trei, patru ani, voiam să vin în concediu aici, şi până în septembrie nu am găsit nici măcar un loc liber la pensiunile din zonă. Atunci mi-am zis ce ar fi să pot să fac şi eu ceva. Întâmplător, am ajuns la administratorul care avea firma şi proiectul, şi am preluat-o”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Sorin Liubirimescu.

Cele 15 bungalow-uri formează complexul Egreta, iar cazarea într-o astfel de locuință lacustră va costa 250 lei pe noapte. În fiecare căsuță se pot caza doi adulți și doi copii. De asemenea, locuințele au chicinetă, precum și o terasă de 16 metri pătrați, de unde se poate pescui sau turiștii își pot savura cafeaua admirând priveliștea de vis.

Satul lacustru din Clisura Dunării își deschide porțile.
Satul lacustru din Clisura Dunării își deschide porțile.

„După numărul de apeluri, fără să facem reclamă, cred că vom avea un grad de ocupare de 100%.


Nicio pensiune din zonă nu mai are vreo cameră disponibilă până în septembrie. Avem clienţi şi pe lista de aşteptare. Rezervările pentru luna august sunt ferme, pe cele din iulie nu le-am luat, pentru că nu am ştiut exact când vom deschide”, mai spune Sorin Liubirimescu.

În total, în localitatea Berzasca vor fi realizate 30 de astfel de căsuţe, care vor forma două insule, Egreta şi Pelicanul. Astfel, în oglindă cu complexul de 15 căsuțe, va mai fi construit încă unul identic, anul viitor, iar în mijlocul lor vor fi amenajate două piscine, una pentru adulți și una pentru copii, dar și un restaurant. De asemenea, în viitor, în satul lacustru de pe Clisura Dunării vor exista şi alei de promenadă, un port turistic, o pistă de biciclete şi un punct de belvedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.