CANICULĂ La Timişoara și Lugoj s-au deschis puncte de prim-ajutor. Unde se...

CANICULĂ La Timişoara și Lugoj s-au deschis puncte de prim-ajutor. Unde se află

0
DISTRIBUIȚI

canicula 2 p

Măsuri pentru prevenirea incidentelor cauzate de temperaturile ridicate din judeţul Timiş, astăzi, în cea de-a doua zi de caniculă. Patru puncte de prim-ajutor au fost deschise la Timişoara, plus unul în Lugoj, pentru ca toţi cei care sunt afectaţi de temperaturile ridicate să poată primi îngrijirile necesare.

Conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, punctele de prim-ajutor vor funcționa în Timișoara, în incinta Poștei Mari, de pe Bulevardul Revoluției, în clădirea Operei Române din centru, în Piața 700 și în Piața Iosefin.


În piețe, punctele de prim-ajutor vor fi localizate în cabinetul Direcției Sanitar-Veterinare, iar la Lugoj la Casa de Cultură a Sidnicatelor. Punctele sunt deshise în intervalul orar 11.00 – 18.00, iar măsurile de prim-ajutor vor fi oferite de un voluntar de la Crucea Roșie.

Ca recomandări generale pentru zilele caniculare, medici sfătuiesc populaţia să evite ieşirile din casă în orele amiezii, să porte îmbrăcăminte uşoară şi în culori deschise şi pălării pe cap. În vreme ce medicii mai recomandă şi hidratarea cu apă, cafeaua şi produsele alcoolice trebuie evitate, la fel ca şi băuturile carbogazoase cu conţinut ridicat de cofeină sau zahăr, care au efect diuretic. Conform meteorologilor, de mâine, temperaturile scad cu circa 10 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.