Captură-record de droguri în România: COCAINĂ cu valoare de piață de peste...

Captură-record de droguri în România: COCAINĂ cu valoare de piață de peste 600 de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI
captura-cocaina
Cocaina urmează să fie analizată pentru a-i stabili puritatea

O cantitate record de 2,5 tone de cocaină a fost găsită de poliţişti într-un container în Portul Constanţa, vaporul venea din America de Sud, iar România era ţară de tranzit.

Vasul în care a fost găsită cocaina venea din America de Sud, marfa urmând să ajungă pe piaţa din Europa, România fiind ţara de tranzit.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că valoarea estimată a celor 2,5 tone de cocaină este de 625 de milioane de euro.

Cinci persoane, cetăţeni străini, au fost reţinute de anchetatori.

Un sfert din marfa capturată a fost adusă la sediul DIICOT de la București, vineri, în 50 de saci, fiind încărcată în trei maşini sub pază armată.


La acţiune au participat procurorii DIICOT şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române.

Conform digi24.ro, cocaina va fi analizată într-un laborator special, oamenii legii încercând să stabilească exact puritatea drogurilor, estimată că ar fi de aproape 100%. Este cea mai mare captură de droguri din Portul Constanţa.

Cele peste două tone de cocaină au fost descoperite de procurorii DIICOT în urma unei anchete care vizează o reţea specializată în traficul de droguri la nivel mondial. Cocaina nu era destinată pieței din România.

Această captură face parte dintr-o anchetă globală la care au mai participat agențiile antidrog din Statele Unite și Spania.

În ianuarie 2009, procurorii DIICOT din Constanţa şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Constanţa au găsit în incinta portului peste o tonă de cocaină. Până acum fusese cea mai importantă captură. Drogurile fuseseră aduse din Brazilia de o reţea de traficanţi români şi spanioli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.