HAOS Ce s-a hotărât dimineața nu mai e valabil seara: ACS Poli...

HAOS Ce s-a hotărât dimineața nu mai e valabil seara: ACS Poli Timișoara nu știe încă dacă va juca în Liga 1. LPF a aruncat „pisica” în curtea FRF

0
DISTRIBUIȚI
afis poli - botosani
Timișorenii pregătiseră deja afișul pentru meciul de luni

În această dimineață, LPF anunța că, urmare a problemelor echipei Rapid București, aceasta nu va mai participa la sezonul de Liga 1 care începe în acest weekend, iar în locul giuleștenilor vor evolua bănățenii de la ACS Poli. Seara, însă, oficialii LPF au convocat o conferință de presă în care au anunțat că decizia de mai devreme, de a invita ACS Poli să ia locul Rapidului în Liga 1, a fost „pusă pe pauză”, urmând ca o decizie în acest sens să fie luată de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal.

„Câteva situații speciale din fotbalul românesc ne-au determinat să facem această conferință. Problema este clubul Rapid. Dimineață aveam o poziție, iar după-amiază a apărut un document în care se schimbă poziția clubului.


Există o speranță pentru Rapid”, a spus Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Gino-Iorgulescu
Gino Iorgulescu, președintele LPF

„Astăzi de dimineață, lichidatorul Rapidului a spus că clubul nu poate avea activități fotbalistice. În această seară domnul lichidator și-a schimbat punctul de vedere. Poate aceastea era minunea de care vorbeam dimineață. Poate fanii Rapidului pot spera. De acum, totul se va face conform regulamentului FRF. Voi semna o sesizare către Comisia de Disciplină a FRF. Cei de acolo vor decide în regim de urgență dacă Rapid îndeplinește condițiile necesare pentru a participa în Liga 1. Meciurile celor de la Rapid sau ACS Poli vor fi amânate până la o decizie”, a spus Justin Ștefan, juristul LPF.

Pe de altă parte, Aurel Brihac, administratorul judiciar al Rapidului, susţine că el nu a dat nicio împuternicire Comitetului Creditor pentru a face o adresă la LPF. Acesta susţine că le-a transmis membrilor din Comitetului Creditorilor că nu-şi asumă răspunderea în faţa LPF. Practic, îl contrazice pe Justin Ştefan, care susţine că dosarul Rapidului de a fi reprimit în Liga 1 va fi analizat de Comisia de Disciplină a FRF, în baza unei adrese făcute de Aurel Brihac: „Nu le-am dat nicio împuternicire, le-am spus că au un Comitet al Creditorilor, să facă ei ce vor şi să-şi asume. Societatea, aşa cum am mai spus, e în faliment”, a declarat Brihac pentru ProSport.

Prima etapă din noul sezon al Ligii 1 începe mâine, iar Rapid (sau ACS Poli) ar fi trebuit să joace luni cu FC Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.