Cea de-a patra ediţie a Jazz TM s-a încheiat cu concerte de...

Cea de-a patra ediţie a Jazz TM s-a încheiat cu concerte de zile mari. Următorul festival, deja programat FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1812736308">
Canadienii de la Badbadnotgood au sus'inut un concert exatraordinar la Jazz TM
Canadienii de la Badbadnotgood au sus’inut un concert exatraordinar la Jazz TM

Ultima zi a celei de-a patra ediţii a festivalului Jazz TM a adus în inima Timişoarei o serie de concerte care au fost savurate pe deplin de numeroşii melomani care au asistat la recitalurile susţinute pe cele trei scene ale manifestării.

Pe scena din Parcul Castelului primul recital a fost susţinut de Paperjam, show-ul plin de improvizaţii fiind aplaudat de către cei prezenţi. Mai apoi, melomanii au avut parte de un recital deosebit susţinut de Trilok Gurtu Band. Chiar dacă la ora începerii recitalului, la faţa locului căldura era cât se poate de apăsătoare, celebrul percuţionist a avut parte de o primire entuziastă. Unii melomani şi-au manifestat nemulţumirea visavis de prezenţa artistului pe această scenă, fiind de părere că acest show ar fi trebuit programat pe scena principală a festivalului.

Începând cu ora 16.00, în Parcul Civic au răsunat acordurile celor de la Jazzybirds, Spanache x Pop și Theatre Fleas Orchestra, care au încântat publicul prezent cu un adevărat spectacol muzical.

Scena principală a festivalului a debutat cu show-ul susţinut de Helen, artista care recent a lansat EP-ul „In another place”, al cărei recital a reprezentat o încălzire perfectă pentru ultima seară Jazz TM. Canadienii de la Badbadnotgood, care au cântat desculţi pe scenă (cu excepţia tobarului) au reprezentat o reală surpriză pentru mulţi melomani aflaţi la faţa locului, show-ul lor energic fiind gustat pe deplin de public. Spre finalul reprezentaţiei lor, băieţii au prezentat şi câteva compoziţii din noul lor album discografic numit „4“, iar spre final, publicul a avut parte şi de un inedit moment de „drop“ după care Piaţa Victoriei a fost învăluită şi în câteva acorduri de drum and bass. După concert, muzicienii din Toronto au vândut tricouri la faţa locului şi au acordat numeroase autografe.

Finalul festivalului a fost marcat de show-ul susţinut de Dee Dee Bridgewater. Binecunoscuta solistă care are la activ trei premii Grammy a avut parte de aplauze numeroase. Organizatorii evenimentului n-au fost scutiți de emoţii, pentru că artista şi formaţia ei au rămas fără bagaje, care au fost rătăcite la aeroport, dar până la urmă situaţia s-a rezolvat. Solista americană a venit la Timişoara alături de căţeluşul ei în vârstă de opt ani, care a stat pe scenă, iar spre final Dee Dee Bridgewater, le-a invitat pe scenă pe talentatele fete care alcătuiesc trupa timişoreană The Twisters să interpreteze o piesă din repertoriul propriu. Accesul publicului la acest eveniment a fost gratuit. Organizatorii au anunţat că cea de-a 5-a ediţie a festivalului Jazz TM va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017.

Foto: Seba Tătaru; Dragoș Jivan; Petru Cojocaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.