Ceau, Cinema!, cu muzică și film, la Timișoara și Gottlob. Vezi programul...

Ceau, Cinema!, cu muzică și film, la Timișoara și Gottlob. Vezi programul festivalului

0
DISTRIBUIȚI
Blazzaj
Blazzaj cântă la Ceau, Cinema!

Un concert al trupei Blazzaj, prezentarea unei noi lucrări video-muzicale semnate de Thy Veils, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de ilustratoarea Sorina Vazelina sunt evenimentele conexe proiecţiilor de film la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care are loc între 14 şi 17 iulie la Timişoara şi Gottlob.

Festivalul aduce, la Timișoara și Gottlob, pe lângă cel mai nou documentar al lui Alexandru Solomon, „România: patru patrii”, „Bacalaureat”, filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul de regie la Cannes, și o proiecție aniversară cu „Marfa și banii”, de Cristi Puiu, în prezența actorului Alexandru Papadopol.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală, care promovează filmele de calitate și atrage atenția asupra producțiilor românești. Festivalul cuprinde o secțiune de proiecții gratuite, o alta cu scurtmetraje, dar și filme la care accesul e contra cost.

Timeshards

În paralel cu proiecțiile au loc mai multe activități conexe. Astfel, „Timeshards”, noua lucrare video-muzicală a proiectului muzical timișorean Thy Veils, va putea fi văzută și ascultată vineri, 15 iulie, la Grădina de Vară Capitol din Timișoara, ca ”aperitiv” la proiecția filmului „Belgica”, de Felix van Groeningen. „Timeshards” conține în premieră lucrări video pregătite pentru Festivalul Sziget 2016,unde timișorenii sunt invitați să performeze și în acest an.

Pasionaţii de bandă desenată vor putea participa vineri, 15 iulie, în spaţiul Ambasada din Timişoara, la un atelier coordonat de Sorina Vazelina, grafician și ilustratoare.


 „La atelierul de BD vom trece printr-o scurtă prezentare a mediului mirobolant care este comix-ul și vom mâzgăli cadre ce distilează timpul în spațiu, printre clipe dilatate de temperatură”, le promite Sorina Vazelina participanţilor. Intrarea este liberă.

RAZVAN GEORGESCU
Răzvan Georgescu

Regizorul Răzvan Georgescu, membru al juriului Competiţiei Ceau, Cinema!, va susţine un workshop despre filmul documentar, cu accent pe alegerea perspectivei narative. Atelierul – intitulat „Dilema muştei. Perspective narative în filmul documentar” – va avea loc sâmbătă, 16 iulie, la Ambasada, iar intrarea va fi, de asemenea, liberă. Răzvan Georgescu este autorul unor filme premiate precum „Testimonial” (2008) sau „Paşaport de Germania” (2014).

Tot sâmbătă, 16 iulie, la Ambasada, publicul va putea participa la o întâlnire relaxată cu cei trei membri ai juriului Competiției: actrița Alina Ilea, actorul Alexandru Papadopol și regizorul Răzvan Georgescu. Pe durata festivalului are loc și o competiție de producții cinematografice, în care s-au înscris șase filme din Austria, Croația, Polonia, Rusia, Serbia și Ucraina. Debuturi sau filme ale unor autori consacraţi, cele şase titluri noi oferă o privire asupra diversităţii şi calităţii cinematografiei de autor central şi est-europene. Vor fi, de asemenea, concerte și diverse ateliere.

La 20 de ani de la înființare, trupa Blazzaj, care a cântat „imnul” Ceau, Cinema!, va susține duminică, 17 iulie, un concert cu intrare liberă pe stadionul din Gottlob.

A treia ediție a festivalului va avea loc în perioada 14 – 17 iulie, la Timișoara și Gottlob (prima localitate rurală din România cu un cinematograf recondiționat).

În afara proiecţiilor cu intrare liberă anuntate pe ceaucinema.ro, accesul la festival se face pe bază de bilet sau abonament (abonamente pentru întreg festivalul pot fi găsite la librăria Cărturești – Mercy din Timişoara, la prețul de 45 de lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.