Doctorul care a ajuns să încaseze 300 de șpăgi pe zi, achitat...

Doctorul care a ajuns să încaseze 300 de șpăgi pe zi, achitat de acuzațiile de spălare de bani. Ce se întâmplă cu sechestrul pe avere

0
DISTRIBUIȚI

telbis2Fostul medic-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, Sebastian Telbis, condmanat la trei ani de închisoare pentru corupție, a fost achitat, ieri, de acuzațiile de spălare de bani. Acesta, după cum au demonstrat procurorii, a ajuns să încaseze și 300 de șpăgi într-o singură zi, iar cu acești bani și-a construit o avere impresionantă. Bărbatul este soțul judecătoarei Luminița Telbis.

Completul de judecată de la Tribunalul Caraș-Severin l-a achitat, ieri, pe Sebastian Telbis, supranumit „cel mai mare șpăgar dovedit din județ”. Instanța a respins ca nefondată cererea de confiscare extinsă a averii și a dispus ridicarea sechestrului instituit pe mai multe imobile.

După ce Tribunalul Arad l-a condamnat la trei ani de închisoare și i-a confiscat mai multe imobile și bunuri pe care le-a achiziționat cu bani proveniți din infracțiuni de corupție, procurorii Parchetului Înalte Curți l-au trimis în fața instanței pe doctorul Telbis, pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani.


Aceștia au arătat că familia Telbis are o avere impresionantă, care nu putea fi ridicată decât din câștiguri ilicite și au solicitat confiscarea extinsă a averii soților Telbis și a fiicei lor.

“Având în vedere sumele mari de bani care au fost găsite și ridicate de la inculpat, precum și numărul imobilelor, proprietatea sa și a rudelor sale, pe care nu le poate justifica, precum și faptul că nu a făcut dovada că ar fi realizat venituri și din alte activități licite, în cauză s-a apreciat că sunt aplicabile dispoziţiile art. 1121 Cod penal privind confiscarea extinsă şi asupra celorlalte sume de bani (aprox. 300.000 euro) și imobile indisponibilizate (bunurile imobile au fost evaluate conform prețului de piață, constatându-se că cele 8 apartamente și case au o valoare de 490.000 euro, cele 8 terenuri o valoare de 165.000 euro, iar cele 4 garaje o valoare de 25.000 euro, deci o valoare totală de aprox. 685.000 euro). S-a constatat, astfel, că valoarea bunurilor dobândite de către inculpat, într-o perioadă de 5 ani înainte de săvârşirea infracţiunilor, depăşeşte în mod vădit veniturile obţinute de acesta în mod licit. Ca atare, în cauză s-a instituit măsura confiscării extinse asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului în valoare totală de aprox. 1.000.000 euro”, se arăta atunci în probatoriu.

În fața instanței, doctorul a pozat în fost bișnițar de mașini, care ar fi făcut avere în timul embargoului impus fostei Iugoslavii. Cu martori, fiica lui Telbis a arătat cum s-a împrumutat zeci de mii de euro, cum a primit cadouri generoase de la bunici și, ca atare, toate proprietățile aflate pe numele său nu au nicio legătură cu șpăgile primite de tatăl său, arată jurnaliștii de la Express de Banat.

Sursa foto: Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.