CH CSU Politehnica se mută sub umbrela SCM Timișoara pentru a obține...

CH CSU Politehnica se mută sub umbrela SCM Timișoara pentru a obține finanțare. Prin ce schimbări va trece clubul de handbal alb-violet

0
DISTRIBUIȚI
ch poli timisoara
CH Poli se salvează prin intermediul SCM-ului

CH CSU Politehnica va evolua în ediția următoare de campionat sub jurisdicția SCM-ului. Trecerea la clubul autorităților e vitală pentru formația de handbal timișoreană deoarece aceasta nu putea accesa finanțare din bani publici. Alb-violeții speră acum să-și întărească lotul pentru Cupa EHF după ce au suferit pierderi importante după finele campionatului.

Medaliată cu bronz în Liga Națională, CH Poli a încheiat sezonul trecut cu datorii mari către jucători și pericolul de a rata participarea europeană.


900 de mii lei s-au votat în Consiliul Local Timișoara pentru stingerea ”minusului” însă banii nu puteau fi direcționați decât prin SCM Timișoara, clubul de drept public. Astfel, la prima ședință a CLT de săptămâna viitoare se oficializa trecerea oficială a clubului de handbal sub SCM.

”SCM va realiza o asociere cu CSU Politehnica pentru ca echipa să poarte acelaşi nume şi de acum încolo. După reglarea chestiunilor juridice se va trece şi la transferurile de jucători, Politehnica având nevoie de întărirea lotului pentru campionatul intern şi Cupa EHF, ambele competiţii având startul în toamnă”, se arată în comunicatul clubului. În schimb, formația secundă CH Poli II, din Divizia A, va aparține în continuare de CSU Politehnica.

Problemele financiare au determinat o serie de jucători-cheie din ediția trecută, precum Mihai Timofte, Irakli Chikovani, Cristian Fenici, Iulian Halcă și Demis Grigoraș, să o părăsească pe Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.