Concert de neuitat cu fundaţia de blues Stepan Project la prima ediţie...

Concert de neuitat cu fundaţia de blues Stepan Project la prima ediţie a festivalului Wolfblues. Vezi ce alte manifestări inedite au loc FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Stepan Project Blues Foundation va susţine un concert extraordinar la prima ediţie a festivalului Wolfblues
Stepan Project Blues Foundation va susţine un concert extraordinar la prima ediţie a festivalului Wolfblues

La sfârşitul acestei săptămâni, Gărâna va fi gazda unei manifestări cu ştaif, prima ediţie a festivalului Wolfblues, programată să se desfăşoare în 29 şi 30 iulie la Poiana Lupului urmând să reunească câteva nume legendare ale muzicii româneşti. Printre cei care vor susţine recitaluri în cele două zile de festival se numără Blues’n’roll (Ro) / Rareș Totu’s Midnight Sun (Ro) feat. Dean Bowman (USA) / Adi Bărar Blues Band (Ro) / Stepan Project Blues Foundation (Ro) / Blues Company feat. The Fab BC Horns & The Soul Sistaz (De) & A.G. Weinberger (Ro), Zanga Drums Blues Edition (Ro) / The Roses (BG) / Vali SirBlues Răcilă (Ro) / Florin Ochescu Blues Project feat. Silvia Dumitrescu (Ro) / Nicu Covaci & Dan Andrei Aldea (Ro) with Dzidek Marcinkiewicz (Pl) and Flavius Hosu (Ro).

Programul festivalului nu se rezumă însă la concertele din Poiana Lupului, ci cuprinde și alte activități care se vor desfășura pe parcursul zilei de sâmbătă. Astfel, o a doua scenă a festivalului, scena ”Crossroads”, va fi deschisă timp de două ore în 30 iulie (în intervalul orar 15:00 – 17:00), în foișorul Hanului ”La Răscruce” din Gărâna, și are loc pentru două formații de blues sau rock care se află la început de drum și își doresc să facă parte din mișcarea Wolfblues. Scena ”Crossroads” este concepută din dorința de a sprijini tinerii artiști care au ales genurile muzicale reprezentative pentru festival și datorită numărului mare de cereri, se va deschide sub formă de concurs. Tot în data de 30 iulie, la Răscruce va avea loc conferința Celții din Maramureș, cu Peter Hurley și Nicu Covaci. Despre Peter Hurley se știe că este originar din Irlanda, ca de 22 de ani locuieste in Romania, că a mers pe jos iarna de la Cimitirul Vesel până la Muzeul Țăranului din București ca să demonstreze că românii sunt prietenoși și ospitalieri și că este fascinat de Săpânța, unde organizează în fiecare an un festival numit ”Drumul lung spre Cimitirul Vesel”.

Tot sâmbătă, în foișorul minunat de la Răscruce, martor al atâtor întâmplări muzicale memorabile, criticul muzical Liviu Zamora vine la Wolfblues începând cu ora 13:30 să ne aducă cele mai interesante discuri de vinil ale genului și să ne povestească despre muzică, artiști și concerte. Evenimentul poartă titlul ZAM-Ora de Blues și reprezintă o audiție de discuri de vinil ce nu trebuie ratată! Printre recitalurile aşteptate cu deosebit interes la Wolfblues se numără şi concertul Stepan Project Blues Foundation. „Muzica blues este o muzică de stare, este la baza curentului, a mişcării, e un gen cu multe subterfugii.


Jimi Hendrix spunea că nu există rocker care să nu ştie să cânte blues. Este o bucurie să ne reîntoarcem la origini. Pare o muzică mai simplă, dar este foarte profundă, contează foarte mult starea. Cei care ne cunosc ştiu că pregătim concertele aproape milimetric. Eu sunt cunoscut pentru faptul că sunt perfecţionist. În cadrul festivalului Wolfblues vom cânta blues – rock. Nu vreau să dezvălui suprizele pe care le-am pregătit pentru această ocazie specială. Vom cânta şi câteva piese ale unor mari muzicieni care au defrişat drumuri în anii 60 şi 70. Vom transmite o stare de spirit foarte bună“, ne-a declarat Ilie Stepan. Alături de el, din formula grupului mai fac parte Dixie Krauser, Horia Crişovan, Bogdan Bogy Nagy şi Florin Cvaşa.
Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.