Consilierii judeţeni PNL şi UNPR, solicitați să dea explicații ÎN SCRIS privind...

Consilierii judeţeni PNL şi UNPR, solicitați să dea explicații ÎN SCRIS privind boicotul plenurilor CJT din timpul negocierilor pentru majoritate. Ce termen au

0
DISTRIBUIȚI

consiliul judetean timis sedinta plen

Boicot să fie, dar să știm și noi …de ce! Cam așa putem descrie pe scurt o solicitare mai puțin obișnuită căreia președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, i-a dat citire în plenul de astăzi.

După alegerile din 5 iunie a fost nevoie de nu mai puțin de trei ședințe de plen pentru ca noii membri ai CJ Timiș să fie învestiți în funcții și noua conducere să fie validată, ca urmare a boicotului PNL și UNPR, ai căror 17 consilieri nu s-au prezentat la două dintre ședințe.


Pentru că absențele au rămas fără o explicație, Asociația pentru Dezvoltarea Priorităților Locale Timiș, o organizație non-guvernamentală, a cerut, în baza Legii 544, să știe:

„1. Motivul pentru care CJT nu a fost constituit în data de 23.06.2016. 2. Motivația și dovada fiecărui consilier județean absent în data de 23.06.2016 că absența a intervenit din cauza unei boli care a necesitat spitalizare sau a făcut imposibilă prezența acestora, a unei deplasări în străinătate în interes de serviciu sau a unor evenimente de forță majoră. 3 Motivația și dovada fiecărui consilier județean ales în urma alegerilor locale din 5 iunie 2016 și declarat absent în data de 26.06.2016 că absența că absența a intervenit din cauza unei boli care a necesitat spitalizare sau a făcut imposibilă prezența acestora, a unei deplasări în străinătate în interes de serviciu sau a unor evenimente de forță majoră”.

Răspunsul la cererea făcută în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public va trebui comunicat în termen de 30 de zile lucrătoare de la data depunerii ei. Cel mai probabil acesta va fi făcut public și în plenul CJT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.