Cetățean de onoare al Timișoarei, doar după analize de moralitate și jurăminte...

Cetățean de onoare al Timișoarei, doar după analize de moralitate și jurăminte de necolaborare cu Securitatea UPDATE Vezi de la care pesedist a plecat ideea

0
DISTRIBUIȚI

caldararu pnl

Timişoara are prea mulţi cetăţeni de onoare – este concluzia mai multor consilieri locali din PSD și a unuia din PNL. Liberalul Lucian Căldăraru, care deţine şi el acest titlu, pentru că a luptat în Revoluţia din 1989, la cel mai recent plen al Consiliului Local Timişoara, a cerut ca înainte de a se face o propunere de acordare a titlului de cetăţean de onoare să aibă loc o analiză a vieţii şi a activităţii profesionale a persoanei căreia i se acordă. Pe scurt, Căldăraru este de părere că chiar dacă meritele profesionale ar recomanda pe cineva să primească acest titlu, distincţia ar trebui să nu îi fie acordată dacă omul nu are şi o ţinută morală impecabilă.

„În primul rând, eu constat că totuşi cel puţin nu se respectă oarecum regulamentul de acesta şi ar trebui să fim mult mai exigenţi la acest regulament, să îl studiem mult mai bine şi în plus de asta eu îmi permit să vă propun ca modificare pe viitor cei care au făcut poliţie politică sau au fost colaboratori ai Securităţii nu au ce să caute pe aceste liste.


Ei vor fi identificaţi pe baza unei declaraţii pe propria răspundere. Şi doi, consider eu, că niciun fost membru PCR, care a făcut parte din conducerea PCR, nu are ce să caute printre cetăţenii de onoare ai oraşului nostru. Asta este şi vă rog să fim foarte exigenţi cu propunerile”, a spus Căldăraru. Pentru a face mai uşoară selecţia şi a elimina situaţiile jenante în care o persoană este anunţată că va primi disctincţia şi în urma verificărilor se constată că de fapt nu are suficiente merite, Căldăraru a cerut ca Timişoara să opteze pentru acordarea unor titluri de cetăţeni de excelenţă, pentru a recompensa oamenii care au contribuit la dezvolarea oraşului. Lista completă cu deţinătorii titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara poate fi consultată aici.

UPDATE După apariția articolului, consilierul local PSD Ion Ardeal Ieremia a comentat pe Facebook ”Nu el (Căldăranu,n.a.) vrea! Ideea a apărut în urma unei discuții dintre mine și Dan Idolu. El a fost de acord. Pe urmă l-am rugat pe Dan să îl treacă primul pe lista. Nu trebuie omis dl consilier Taropa al treilea semnatar. Deci este inițiativă PSD . Mi se pare o porcărie felul în care acest domn își aroga paternitatea initiativei. Îl bagi în seama pe domnul în cauză și el îți fura ouăle de sub cloșcă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.