Cum arată ACUM porțiunile din Autostrada Vestului care ar fi trebuit să...

Cum arată ACUM porțiunile din Autostrada Vestului care ar fi trebuit să fie gata în luna mai VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

autostrada lugoj deva lot 3

Lotul 1 de pe tronsonul Lugoj – Deva al autostrăzii A1 a fost dat parțial în folosință (între Balinț și Traian Vuia) încă din decembrie 2013, însă pentru restul porțiunilor mai avem de așteptat.

Lucrările pe cele trei loturi aflate în construcţie din viitoarea Autostradă Lugoj – Deva aveau ca termen de finalizare luna mai a acestui an, însă până în prezent stadiul de execuţie al proiectului este de aproximativ 50 la sută, transmite adevarul.ro. Filmările aeriene realizate recent pe cele trei tronsoane arată cât au lucrat constructorii în ultimii doi ani.

Acum, cele mai optimiste previziuni oferite de conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România indică finalizarea lucrărilor de construcţie a loturilor 2, 3 şi 4 din viitoarea Autostradă Lugoj – Deva, parţial (cu excepţia pasajelor pentru urşi de pe Lotul 2) până la sfârşitul anului 2016.


Execuţia proiectului a demarat în primăvara anului 2014, iar data iniţială de finalizare, stabilită în contractul din 2013 dintre CNADNR şi constructorii a fost 27 mai 2016.

Filmările aeriene realizate la sfârşitul lunii iunie pe loturile 2, 3 şi 4, de Asociaţia Pro Infrastructura, arată faptul că în numeroase porţiuni, lucrările la viitoarea autostradă sunt abia într-un stadiu incipient. Mai puţin de 50 la sută din proiect, în mai Potrivit contractului dintre CNADNR şi constructori autostrada Deva – Lugoj, loturile II (judeţul Timiş), III şi IV (judeţul Hunedoara şi judeţul Timiş) aveau ca termen de finalizare luna mai a anului 2016. Primul tronson al autostrăzii în lungime totală de 100 de kilometri, în judeţul Timiş, a fost dat în folosinţă parţial în decembrie 2013. Potrivit informaţiilor prezentate pentru luna mai de CNADNR, situaţia lucrărilor la celelalte trei loturi ale autostrăzii se prezenta astfel: Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, (km 27+620 – km 56+220) era realizat la stadiul de 39%. Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Salini Impregilo S.P.A. şi S.E.C.O.L. – Societa Edile Construzioni e Lavori – Societate pe Acţiuni.

Pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva (km 56+220 – km 77+36), construit de Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A., avea stadiul fizic de 43 la sută.

Pe Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, (km 77+361 – km 99+500), antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L., iar stadiul fizic era de 44 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.