La trei ani după crimă, un tânăr condamnat pentru violarea și uciderea...

La trei ani după crimă, un tânăr condamnat pentru violarea și uciderea unei femei cere deshumarea cadavrului. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI
criminal david andronic adevarul_ro
David Andronic. Sursa foto: adevarul.ro

David Andronic, tânărul condamnat la 27 de ani de închisoare pentru violarea şi uciderea unei femei într-un lan de porumb, cere în instanţă deshumarea cadavrului, pentru a demonstra că nu el a omorât victima, scrie adevarul.ro. Bărbatul a fugit de două ori din faţa testului poligraf, iar a treia oară, deşi îşi dăduse acordul scris pentru a fi supus detectorului de minciuni a refuzat să mai fie testat.

În ultimii doi ani, el a depus la instanță şase cereri de revizuire a sentinţei. „Prin motivele cererilor de revizuire, se arată pe de-o parte de către revizuientul Andronic David că acesta nu se face vinovat de comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 27 de ani închisoare, iar pe de altă parte, tatăl acestuia, Andronic David senior, arată că fiul său a fost condamnat întrucât instanţa de judecată a fost dusă in eroare de către anchetatori”, se susţine într-una din solicitările de revizuire.


Într-o altă solicitare, Andronic menţiona că a fost beat în timpul audierilor, iar apoi ar fi fost bătut de polițiști.

Toate cererile de revizuire a sentinţei au fost, până în prezent, respinse ca neîntemeiate.

În seara de 19 august 2013, cadavrul Georgetei Danciu (57 de ani) a fost descoperit la marginea unui lan de porumb din comuna hunedoreană Beriu. Trupul neînsufleţit era fără haine şi acoperit cu buruieni. Soțul victimei a sunat la 112. Medicii au constatat o plagă tăiată laterocervical. „La nivelul lobilor ambilor urechi cadavrul prezenta plăgi tăiate fără reacţie vitală  – constatându-se lipsa cerceilor şi, de asemenea, în regiunea pectorală o plagă înţepată nepenetrantă şi fără reacţie vitală evidentă. Pe lângă cerceii din urechi, de la victimă s-au mai sustras articolele de îmbrăcăminte, lenjeria intimă şi un sac de rafie folosit pentru recoltarea de vegetaţie furajeră”, se mai arată în dosar.

Tânărul nu a recunoscut crima, însă a fost dat de gol de probele ADN și de obiecte ale victimei, pe care susținea că nu o cunoștea, găsite în posesia sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.