Debut FULMINANT pentru naționala de fotbal de stradă la Homeless World Cup....

Debut FULMINANT pentru naționala de fotbal de stradă la Homeless World Cup. Cum și-a continuat protestul împotriva FRF început la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
13599937_1111003598975044_6880304775017063942_n
Protest al naționalei homeless în Scoția. Foto: Facebook / Fotbal de stradă

Naționala României de fotbal de stradă a avut parte de un debut excelent la Homeless World Cup 2016 din Scoția. Echipa formată de timișoreanul Mihai Rosus a obținut două victorii categorice în primele două jocuri. Italia și Olanda au fost învinse de ”tricolori” cu 12-1, respectiv 10-3. În primul joc echipa reprezentativă a afișat un banner de protest la adresa FRF, for care nu i-a sprijinit nici la această ediție.

România a ajuns cu bine la Glasgow și a disputat deja două jocuri în faza I a grupelor Mondialului homeless. Cosmin Amarinei, Bogdan Piloiu, Leonard Bujor, Alin Lup, Mario Axini, Marian Gal, Sebastian Griguță și Emilian Tcaciuc, alături de antrenorii Mihai Rosus și Florin Jivan au afișat înaintea meciului cu Italia un banner. ”Dacă ar fi fost după voi (FRF) / Am merge la Mondiale în șlapi și pijamale. PS. Împreună suntem fotbal”, a fost mesajul care continuă de fapt protestul început la Timișoara. Naționala homeless de fotbal de stradă nu a fost ajutată nici măcar cu echipament de federație și a găsit până la urmă sprijin privat pentru a se putea prezenta în condiții decente la Homeless World Cup.


Astfel, două firme de echipament sportiv s-au sesizat după ce cazul naționalei de fotbal de stradă a fost prezentat pe PRESSALERT.ro. De asemenea echipa pregătită de Mihai Rosus a beneficiat și de transport în condiții civilizate.

Aflată în Grupa E a marelui turneu de fotbal destinat persoanelor cu probleme sociale România le-a învins clar pe Italia, ieri, scor 12-1, respectiv Olanda, azi, cu 10-3. La această oră ”tricolorii” dispută și jocul cu reprezentativa similară a Nigeriei. Mâine, România înfruntă celelalte echipe din grupă, Irlanda de Nord și Elveția. Toate jocurile de la Homeless World Cup se dispută pe arena special amenajată în George Square din Glasgow. Marea finală e programată pe data de 16 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.