Decizia instanței în cazul șefului ANAF Oravița prins în flagrant de DNA

Decizia instanței în cazul șefului ANAF Oravița prins în flagrant de DNA

0
DISTRIBUIȚI

goian cs 1

Procurorii din cadrul DNA Serviciul Teritorial Timișoara l-au reținut 24 de ore pe șeful Serviciului Fiscal Orășenesc Oravița, și urmează să îl prezinte azi instanței, cu propunere de arestare preventive. Acesta e cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Fapta a săvârșit-o Costa Goian în urmă cu câteva luni. ”În cursul lunii aprilie 2016, suspectul Goian Costa, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Orășenesc Oravița, a pretins printr-un intermediar (denunțător în cauză), de la un om de afaceri, suma de 7.000 euro promițând că-și va exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F., în sensul de a nu se dispune măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat la firma acestuia din urmă respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existența infracțiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro.

În același context, la data de 27 iulie 2016, prin același intermediar, suspectul Goian Costa a primit efectiv suma de 24.000 lei din totalul de 30.000 lei pretinși inițial (suma de 6.000 lei a fost oprită de către denunțător urmare a unei înțelegeri prealabile cu suspectul), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, transmit procurorii. Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art.


307 Cod de procedură penală.

Goian Costa urmează să fie prezentat Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanței.

UPDATE Instanța a decis arestarea pe 30 de zile a șefului ANAF Oravița. Decizia nu este definitivă aceasta putând fi atacată cu contestație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.