Doi din patru: Grindeanu şi-a ales consilierii personali. Vezi cine sunt oamenii...

Doi din patru: Grindeanu şi-a ales consilierii personali. Vezi cine sunt oamenii care îl vor sfătui la conducerea CJ Timiş și ce pedeapsă a primit unul dintre ei după un proces cu ANI

2
DISTRIBUIȚI
consiliul judetean timis (3) grindeanu
Sorin Grindeanu își alege consilierii. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

A fost nevoie de nu mai puţin de trei plenuri şi aproape o lună de negocieri pentru ca Sorin Grindeanu să ajungă preşedintele al Consiliului Judeţean Timiş. După ce a obţinut 16 consilieri judeţeni în urma scrutinului din 5 iunie, PSD a făcut o primă alianţă cu UNPR, însă în mai puțin de o săptămână planurile s-au schimbat radical. Astfel, alianţa care a dat conducerea CJ Timiş este formată acum din ALDE, PMP şi PSD cu Sorin Grindeanu preşedinte şi Roxana Iliescu de la PMP şi Traian Stancu de la ALDE vicepreşedinţi. În vreme ce în plan politic UNPR şi PMP au fuzionat, pe plan administrativ Grindeanu a început munca. Acesta şi-a ales deja o parte din oamenii care îl vor seconda în munca de la CJ Timiş.

Practic, Grindeanu are deja semnate două contracte cu doi din patru consilieri personali câţi va avea la conducerea judeţului. „Am doi stabiliţi, unuia i-am prelungit contractul şi a făcut parte şi din cabinetul trecut, vorbesc de Alexandru Chirilă şi al doilea este fostul primar de Sânmihai Viorel Bara şi căruia în campanie electorală şi sunt cât se poate de sincer spunând lucrul ăsta văzând modul în care a aplicat şi a câştigat diverse proiecte pe fonduri europene şi mi-am dorit să îl aduc în echipă.


Patru consilieri am voie să am, atât permite structura. Deocamdată am ocupat doi”, a spus pesedistul.

Întrebat dacă va urma exemplele lui Nicolae Robu, primarul Timişoarei, şi Titu Bojin, fostul şef al CJ Timiş, şi va avea şi o femeie pe post de sfătuitor, Grindeanu a explicat că „nu, chiar am în cap numele celorlalți doi, dar trebuie să am o discuţie şi cu ei. Am avut primele discuţii exploratorii şi dacă ar fi de sex feminim nu am o problemă, dar nu sunt. Ceilalţi doi sunt oameni care au experienţă în administraţie”.

Despre cei doi consilieri trebuie să menţionăm că Viorel Bara a fost găsit de ANI în conflict de interese pentru că şi-a angajat soţia pe post de arhivar la primăria din Sânmihaiu Român. „Bara Viorel a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Sînmihaiu Român, Jud. Timiș, a semnat bibliografia de concurs, contractul individual de muncă, fișa postului, precum și dispoziția de numire a soției sale în funcția de arhivar în cadrul Primăriei Comunei Sînmihaiu Român pentru perioada 8 decembrie 2008 – 28 februarie 2013”, se arăta într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate transmis în 2013.

Alexandru Chirilă este un sfătuitor ale cărui competenţe par să bată orice culoare politică. Acesta a lucrat cu şeful PDL Timiş Constantin Ostaficiuc, cu primarul PNL Nicolae Robu, pe post de consilier personal şi cu Titu Bojin, fost PSD, tot pe post de consilier personal. Timp de un an, între 1996 şi 1997 Chirilă a lucrat pentru serviciul de informaţii al ministerului de Interne, la faimoasa UM 0215, mai cunoscută ca „doi ş-un sfert”, unde s-a ocupat de informaţii economice şi bancare, mai apoi fiind ofiţer pe probleme de protecţie internă pe zona de vest a ţării.

2 COMENTARII

  1. Grindeanu s-a trezit din somn si a visat ca fostul primar INCOMPATIBIL „bara” are vreo calitate?
    Oare Bara i-a „povestit” cate proiecte a implementat in saraca localitate Sinmihaiu Roman unde lumea traieste ca in secolul XIX (nu XX): fara canalizare, fara drumuri asfaltate, in namoale pana a adus cate o cupa de excavator cu piatra sa spele ochii de alegeri dupa ce din toamna pana in aprilie satul a stat in namoale.
    Un traseist politic care si-a gasit izmenele potrivite in PSD pentru un timp si care probabil era disperat ca ramanea somer dupa ce a fost SUSPENDAT. Sa speram ca-l ia Dragnea la el la Teleorman si sa-l faca orice vrea dar sa scapam un incapabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.