După ce plata prin POS a devenit o banalitate, ANAF anunță că...

După ce plata prin POS a devenit o banalitate, ANAF anunță că timișenii pot plăti taxele cu cardul. Vezi în ce alte zone a fost introdus sistemul

0
DISTRIBUIȚI
dragos doros anca dragu
Dragos Doroș, șeful ANAF, și Anca Dragu, ministrul Finanțelor, la Timișoara. Foto: Adrian Pîclișan

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat, astăzi, cu mare bucurie, că la ghișeele ANAF-ului din Direcția Regională Timișoara (Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin și Arad) se pot plăti impozitele cu ajutorul cardului, nemaifiind nevoie ca să vină contribuabulii cu „cărămida” de bani.

„Este un eveniment deosebit.


Încercăm să simplificăm cât mai mult relația dintre ANAF și contirbuabil. Din toamnă sperăm ca în întreaga țară să se poată plăti impozitele și online, prin ghișeu.ro”, a declarat Dragu. Întrebată dacă nu este ciudat să se laude ANAF-ul cu faptul că se poate plăti cu cardul, în condițiile în care acest lucru este obișnuit la orice magazin, ministrul Finanțelor a fost de acord, dar a explicat că până acum chiar dacă s-au gândit unii dintre predecesorii săi, nu s-a întâmplat nimic.

Dragu a povestit că decizia de a se introdice POS-uri pentru plata impozitelor la ghișeele ANAF a fost luată după ce la știri a văzut că un vânzător dintr-o piață și-a luat POS ca să poată plăti clienții săi, cărora le vindea legume și fructe. Anca Dragu a anunțat că comisioanele pentru plățile prin acest sistem vor fi achitate de către stat.

Pentru Regionala Timișoara, comisionul va fi de 0,35%, conform contractului semnat cu banca câștigătorare a licitației, Garanti Bank. Printre taxele și impozitele care pot fi plătite de persoanele fizice utilizând cardul bancar se numără impozitele pe venit, contribuții de asigurări sociale sau pentru accidente de muncă, pentru sănătate, șomaj sau TVA. De asemenea, cetățenii pot plăti cu cardul și taxe consulare, amenzi, penalități, taxe de mediu sau taxe și tarife pentru eliberarea de licențe și autorizații de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.