EXCLUSIV Autoritățile din Timiș în ALERTĂ – au evadat doi deținuți UPDATE...

EXCLUSIV Autoritățile din Timiș în ALERTĂ – au evadat doi deținuți UPDATE 5 Vezi cum arată fugarii, unul dintre ei a fost condamnat pentru OMOR FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
13871772_1192809180776391_1778445093_n
Cei doi evadați sunt Gavril Bogdan (foto, stânga) și Iulko Zoltan (foto, dreapta)

Alertă pentru autoritățile din Timiș după ce s-a constatat evadarea a doi deținuți de la Penitenciarul Timișoara. Conform primelor informații aceștia au dispărut de la centrul din Buziaș. În zonă au fost trimise forțe suplimentare ale Autorității Naționale a Penitenciarelor, Jandarmeriei și Poliției. Cei doi ar fi beneficiat de regim semi-deschis. Unul dintre ei este condamnat pentru furt, conform primelor informații.Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Unul dintre evadați are 25 de ani, celălalt 36 ani, fiind condamnați pentru furt, respectiv omor. Cei doi erau în regim deschis de lucru, la constucții, nefiind supravegheați de angajați ai Penitenciarului Timișoara. Gardienii au constatat că bărbații au dispărut de la locul unde munceau.

UPDATE 2 Se știe identitatea celor doi fugari. Evadatul în vârstă de 25 de ani e Gavril Bogdan, din Șeica Mare, județul Sibiu, închis un an și opt luni pentru furt, celălalt, în vârstă de 36 de ani, se numește Iulko Zoltan, din Peregu Mare, județul Arad, închis șapte ani pentru omor.

UPDATE 3 Cei doi fugari pot fi identificați, în imaginea din stânga e Gavril Bogdan iar în dreapta Iulko Zoltan. Oricine îi vede pe cei doi fugari este rugat să apeleze de urgență la 112.

UPDATE 4 Poliția îi caută în continuare pe cei doi fugari, fiind instalate și filtre speciale în acest sens.

UPDATE 5 Penitenciarul Timișoara a emis un comunicat de presă în legătură cu evadarea celor doi condamnați. ”În vederea capturării deţinuților, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces– posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Timișoara, precum şi cooperarea cu  Inspectoratul de Poliţie Timiș, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiș si Poliția de Frontieră”, se arată în comunicatul semnat de Magdalena Radu, purtătorul de cuvânt al instituției.

”De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinuților vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Timișoara la telefon: (0256) 200030”, se mai arată în text.

Se specifică de asemenea și semnalmentele celor doi evadați: GAVRIL BOGDAN – înălțime: 1,71 m, (ochi căprui, păr șaten închis, constituție: atletică, purta pantalon trening gri cu verde. IULKO ZOLTAN – înălțime: 1,72 m (ochi albaștri, păr șaten, constituție: atletică, tatuaje pe brațe, purta pantalon crem și tricou roșu. 

Crimă pentru un cablu de cupru

Iulko Zoltan este autorul unei crime odioase, alături de complicele Ioan Poroșniuc, 44 de ani, din Botoșani.


Cei doi l-au omorât, la Lugoj, în noiembrie 2012 pe Constantin Guruian, fiind invidioși că victima lor găsise un cablu de cupru. Decedatul suferise lovituri violente, în mod repetat, în zona toracelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.