Final de poveste cu concerte magice la Exit. Vezi ce festival nou...

Final de poveste cu concerte magice la Exit. Vezi ce festival nou pun la cale organizatorii FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-607504677">
Festivalul Exit din Novi Sad a găzduit timp de patru zile concerte magice în cetatea Petrovaradin
Festivalul Exit din Novi Sad a găzduit timp de patru zile concerte magice în cetatea Petrovaradin

Ultima zi a ediţiei din acest an a festivalului Exit – care s-a desfăşurat în cetatea Petrovaradin din Novi Sad – a adus în faţa zecilor de mii de oameni prezenţi aici o serie de concerte şi seturi susţinute de artişti din întreaga lume.

Fără îndoială, cel mai aşteptat moment de către cei prezenţi a fost concertul trupei The Prodigy, care a atras la scena principală un public foarte numeros. Britanicii şi-au început show-ul cu celebrul hit „Firestarter”, moment în care publicul a început să execute „moshpit“ în faţa scenei, la îndemnul muzicienilor. Aglomeraţia de la scena principală a fost una de nedescris, iar show-ul executat de trupa care a revenit anul trecut cu un album numit „The day is my enemy” a fost unul energic. La scena principală au mai cântat Bassivity, Stormzy şi Wiz Khalifa, acesta din urmă repurtând un succes deosebit în rândul amatorilor de hip hop. Pentru cei care au rezistat până dimineaţă, tot aici a fost prezent şi slovenul Gramatik, al cărui mix de jazz, hip hop şi electro a fost savurat aşa cum se cuvine de public.

Printre numeroşii artişti care au susţinut concerte în ultima zi a festivalului s-au numărat şi timişorenii de la Negură Bunget, care au fost răplătiţi cu aplauze sincere la scena Explosive. Amestecul lor de black metal şi muzică folk românească a fost apreciat de spectatori, iar după spectacol, liderul trupei, Gabriel Mafa (Negru) a acordat un scurt interviu unei echipe a televiziunii sârbe care realizează un after-movie cu numele prezente în acest festival celebru. Printre cei care au susţinut seturi la scena Dance s-au numărat Marco Carola, Nina Kraviz, Richie Hawtin şi Dave Clarke, acesta din urmă suferind un accident de maşină în drum spre aeroport, după setul lui din Novi Sad.

Dincolo de artişti şi cifre de audienţă, festivalul din țara vecină a fost unul cât se poate de magic în primul rând datorită atmosferei create de superba cetate Petrovaradin. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la faţa locului, organizatorii evenimentului au anunţat că în luna mai a anului 2017 vor demara un nou festival în Croaţia, în oraşul Umag. Reamintim că în anul 2014 organizatorii au pus bazele festivalului Sea Dance (Budva), iar în 2015 Revolution Festival, din Timișoara. România a fost reprezentată la Exit Festival de concertele susţinute de bucureştenii de la RoadKillSoda şi de trupe timişorene Implant pentru Refuz, Dara Project şi Negură Bunget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.