Gemeni din Reșița, care cântăresc sub un kilogram, aduși cu elicopterul SMURD...

Gemeni din Reșița, care cântăresc sub un kilogram, aduși cu elicopterul SMURD la Timișoara în stare critică. Ce spun medicii

0
DISTRIBUIȚI

elicopter_SMURD

Doi gemeni din județul Caraș-Severin, care s-au născut prematur, au fost aduși de urgență, astăzi, la Timișoara cu elicopterul SMURD, în speranța că medicii vor reuși să le salveze viața.


Micuții au venit pe lume la doar 29 de săptămâni, în stare critică, și cântăresc un kilogram, respectiv, 940 de grame.

Gemenii sunt în stare critică

Gemenii s-au născut la maternitatea din Reșița, iar pentru că starea lor de sănătate era una gravă, a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD pentru a fi transferați la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. „În acest moment, gemenii sunt intubați, nu respiră singuri, se află într-o stare critică”, ne-a declarat Mihaela Tunescu, medic neonatolog la Maternitatea „Odobescu”.

Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Timișoara este una dintre cele mai mari din vestul țării. Aici ajung copii născuți prematur din mai toate județele din regiune. Asta pentru că unitatea medicală deține aparatură modernă cu ajutorul căreia viața bebelușilor poate fi salvată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.