Grindeanu, PLÂNGERE PENALĂ pentru terasa ilegală de la Muzeul Satului. Primăria Timișoara,...

Grindeanu, PLÂNGERE PENALĂ pentru terasa ilegală de la Muzeul Satului. Primăria Timișoara, autorizație de construcție, deși CJT nu a solicitat-o

0
DISTRIBUIȚI

1 mai la muzeul satului

Instalat în funcţie de doar câteva săptămâni, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, a făcut deja o primă plângere penală la poliţie, din cauza ilegalităților constatate ca urmare a unui control dispus la Muzeul Satului din Timişoara. Care e ilegalitatea care l-a scos pe Grindeanu din sărite? Terasa care de ani buni de zile funcționează la intrarea în muzeu este construită ilegal.

Președintele CJ Timiș a explicat „concluziile acestui control ne-au determinat să transmitem către instituțiile statului și e treaba lor să găsească vinovați și nu fac eu pe polițistul.


Am trimis către poliție tot ceea ce am considerat că este în afara legii. Vorbim de acea celebră terasă care a început în 2009 printr-o dorință aprobată de a fi un spațiu temporar pe durata verii. În timp, toată acea construcție extins fără a avea acte în acest sens. (…)Nu a existat în nicio legislatură vreo hotărâre de consiliu județean care să ne aducă în parteneriat cu acea firmă. Treaba mea nu este să fac pe polițistul, de aceea toate aceste concluzii, pentru că depășesc o limită de disciplină internă, sunt alte organe ale statului care pot să tragă concluzii. Am trimis către poliție adresa și ne-a venit deja cererea de a se pune la dispoziție documentele pentru că dintr-un chioșculeț pe care trebuia să îl dărâme toamna s-a ajuns inclusiv la terasă care a intrat pe domeniul public al primăriei. Îmi doresc ca această situație care ține de patrimoniul nostru să fie reglementată și lucrurile să revină la situația normală din punctul nostru de vedere”.

Conform lui Grindeanu terasa de la Muzeul Satului ocupă și o bună bucată din trotuarul care aparține Primăriei Timișoara. Cei de la primărie nu doar că nu s-au sesizat, dar par să fie și ei complici în procesul de încălcare a legii. „Am trimis către Primăria Timișoara o clarificare pentru următoarea speță. Anul trecut s-a emis o autorizație de construcție pe care proprietarul, adică Consiliul Județean Timiș, nu a cerut-o. Noi nu am cerut așa ceva, de aceea vă spuneam că în ceea ce privește Muzeul Satului nu e de datoria mea să fac pe polițistul. Totuși mă întreb cum este posibil să se emită o autorizație de contrucție pe care proprietarul nu o cere”, a completat şeful CJT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.