Ilare Bordeaşu de la ALDE, despre scandalurile din CLT: „De ce trebuie...

Ilare Bordeaşu de la ALDE, despre scandalurile din CLT: „De ce trebuie să dau eu socotoeală în plenul ședinței că respect acest regulament? De ce trebuie să fiu eu umilit?”

0
DISTRIBUIȚI

consiliul local timisoara juramant (4) ilare bordeasu

Deşi este nou în Consiliul Local Timişoara, Ilare Bordeaşu, consilierul ALDE Timiş, s-a certat deja de două ori cu primarul Nicolae Robu.

Vreme de patru ani, edilul s-a obişnuit să monopolizeze şedinţele de plen şi să jignească consilierii care nu votează în favoarea proiectelor impuse de el, deşi în mod normal primarul este un simplu invitat şi ar putea fi orcând dat afară pentru presiunile exercitate şi atitudinea necorespunzătoare. De altfel, exact aceste două apucături ale primarului îl fac pe Bordeaşu să acuze că în Consiliul Local Timişoara legislaţia nu este respectată şi că sub pretextul binelui pentru oraş consilierii sunt puşi să voteze proiecte pe care nu au apucat să le dezbată în comisii. Cu toate că este consilier loacal abia de câteva săptămâni, Bordeașu și-a făcut temele și a citit regulamentul de funcționare, constatând că de prea multe ori prevederile menite să vegheze la respectarea legislației nu sunt respectate.

Pe scurt, nemulţumirile lui Bordeașu se leagă de faptul că unele proiecte dezbătute în comisii nu ajung pe ordinea de zi şi că altele care nu au fost consultate de consilieri ajung pe lista suplimentară, iar consilierii care nu doresc să încalce legea votând pentru ele sunt jigniţi de primarul Robu.


„Eu prefer să respect legea, pentru că odată încălcată este un compromis până la capăt. De ce să acceptăm liste suplimentare dacă regulamentul nu prevede? Dacă au făcut în consiliul trecut așa, de ce nu au inclus modificarea de regulament ca să funcționăm noi, cei care venim, corect? (…) Ce e mai grav: să încalci procedura sau să nu o încalci? Eu zic că e mai grav să nu o încalci, asta însemană procedura, că de asta se întâmplă nenorocirile în țara noastră cu politicienii care schimbă legile în favoarea lor. (…) Cu mine nu negociază nimeni. Şi faptul acela că domnul Robu ne-a chemat la două şi un sfert să ne prezinte proiectele. La ce să ne cheme? Chiar atât de tâmpit sunt eu să nu pot să citesc proiectele? Eu care elaborez regulamente în Alma Mater? (…). De e ce trebuie să dau eu socotoeală în plenul ședinței că respect acest regulament? De ce trebuie să fiu eu umilit? Nu cumva încalcă legea cineva care mă obligă la încălcarea acestui regulament?”, a declarat Bordeaşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.