Baștanul Ionelaș Cârpaci, condamnat în dosarul mafiei imobiliare din Timișoara, vrea să...

Baștanul Ionelaș Cârpaci, condamnat în dosarul mafiei imobiliare din Timișoara, vrea să facă închisoare în Germania, cu cinematograf, piscină şi sală de sport

0
DISTRIBUIȚI
carpaci ionelas p
Ionelaș Cârpaci vrea să facă închisoare în țara adoptivă

Ionelaş Cârpaci, unul dintre liderii mafiei ţigăneşti imobiliare din Timişoara, și-a primit, după mai bine de cinci ani de proces, sentinţa finală în unul dintre puţinele dosare instrumentate de procurorii timişoreni care au vizat mafia imobiliară din oraşul de pe malurile Begăi. După anunțarea condmnării – 7 ani și 2 luni de închisoare cu executare – Cârpaci a fost de negăsit.

Conform adevarul.ro, Ionelaş Cârpaci, devenit Ionel Sandner odată cu obţinerea cetăţeniei germane şi plecat în Germania înainte de a fi condamnat definitiv la 7 ani şi 2 luni de închisoare, se află în Frankfurt am Main. Fiul lui Ionelaş, Nelson Cârpaci, a declarat pentru sursa citată că baştanul nu se ascunde, anunţând autorităţile cu privire la locul în care se află.


Nelson Cârpaci a dezvăluit şi motivele pentru care tatăl său vrea să facă puşcărie în Germania.

Solicitarea formulată de Ionelaş Cârpaci, condamnat la 7 ani şi 2 luni de închisoare pentru escrocherii imobiliare, de a executa pedepsa într-o închisoare germană este confirmată de fiul baştanului, Nelson Cârpaci, care a menționat că tatăl său nu se sustrage executării pedepsei, anunţând autorităţiile că este în Germania. „Stă în Germania foarte normal. Nu fuge de nimeni. Îşi aşteaptă doar dosarul să ajungă în Germania. M-am dus cu el să se predea acolo în Germania, dar nu se poate face nimic până nu-i ajunge dosarul din România. El e neamţ de 15 ani, nu de un an doi. Conform legii el poate să ceară să îşi facă acolo pedeapsa. Oricum, el în România nu o să rămână, sută la sută. Nu merge după statul român, merge după statul german. E admis deja. Trebuie doar să ajungă acolo motivarea şi ceau că e cetăţean neamţ şi nemţii nu îşi dau oamenii să facă pedeapsa în altă ţară”, a declarat Nelson Cârpaci pentru „Adevărul”.

Fiul lui Ionelaş Cârpaci a declarat că nemţii au stabilit aproape şi regimul de executare al pedepsei pentru Ionelaş, urmând ca baştanul să fie cazat într-o închisoare dotată cu „cinematograf, piscină şi sală de sport”. Nelson Cârpaci a mai spus că Ionelaş ar urma să stea în închisoarea din Germania într-o cameră cu încă o persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.