EXCLUSIV Ionuț Nasleu, consilierul personal al lui Nicolae Robu, se plimbă cu...

EXCLUSIV Ionuț Nasleu, consilierul personal al lui Nicolae Robu, se plimbă cu limuzina unei firme care are contracte de milioane de euro cu Primăria Timișoara VIDEO și GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
nasleu bmw 1
Ionuț Nasleu, surprins, ieri, când cobora din BMW-ul firmei Danyflor

Ionuț Nasleu, consilierul personal al primarului Timișoarei, se plimbă cu o limuzină care aparține unei firme care este abonată la contractele cu municipalitatea. Acesta este un apropiat al lui Nicolae Robu, a absolvit Facultatea de Teologie, a fost ofițer SRI, senator al PRM, trecând apoi la PNL. În iulie 2013 a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, unde a fost numit după instalarea guvernului USL. Din ianuarie 2016 este consilier personal al primarului Timișoarei, având ca principale atribuții activitatea Corpului de Control Intern și Antifraudă și ”problemele de securitate” din oraș. Fostul ofițer SRI este apropiat și de consăteanul său din localitatea cărășeană Obreja, Teodor Tuducan, prietenul lui Nicolae Robu și care a obținut construirea benzinăriei ilegale de pe Calea Lugojului.

BMW-ul care nu este în declarația de avere

brb 111
Mercedes-ul Retim pentru primar, în linie cu BMW-ul firmei Danyflor pentru consilierul personal Foto Adrian Pîclișan

Conform declarației de avere, Nasleu are o motocicletă Yamaha din 2001, un Smart din 2002 și Land Rover din 1993. Numerele de înmatriculare au terminația BRB. Cu toate acestea, Nasleu se plimbă cu un BMW seria 7, cu numărul de înmatriculare TM 33 BRB. Limuzina stă parcată în permanență în fața locuinței lui Nasleu, fiind supravegheată cu atenție. Fotoreporterul PRESSALERT.ro a fost sunat de pe un telefon fix din Primăria Timișoara de către Nasleu, după ce anterior a fost fotografiat de un apropiat de-al acestuia, pentru a-i transmite că ”îți dau eu poze mai bune cu casa și mașina mea”. BMW-ul, care are în parbriz, un ecuson de liberă trecere de la Camera Deputaților, este parcat în curtea Primăriei Timișoara, de obicei, în apropierea Mercedes-ului primit de Nicolae Robu de la firma Retim și care a costat 73.936 euro.

BMW-ul seria 7 cu care se plimbă consilierul lui Robu aparține firmei Danyflor SRL din Șag, care a devenit celebră pentru contractele semnate cu Primăria Timișoara pentru strângerea câinilor fără stăpân. Mașina a fost înmatriculată în România în 5 martie 2013 de firma care prinde maidanezii din oraș, după ce a fost adusă din Germania unde a fost produsă la sfârșitul anului 2008 și apoi înmatriculată. Valoarea de piață a mașinii la momentul înmatriculării de aproximativ 30.000 euro. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că Danyflor, numai pentru serviciile din 2015, a încasat de la municipalitate 2,1 milioane de lei pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unele servicii fiind decontate chiar dacă există persoane care au adoptat animale de la distanță și au fost taxate pentru respectivele operațiuni.


 Anul acesta, Danyflor a semnat un nou contract cu Primăria Timișoara după o licitație cu un caiet de sarcini croit astfel încât firma nu avea cum să piardă, valoarea totală fiind de 8.127.547,2 lei, adică 1.847.160 de euro. De asemenea, Danyflor este unul dintre sponsorii PNL, în 2014 donând 10.000 lei partidului din care face parte și Ionuț Nasleu. De altfel acesta nu face un secret din relația sa apropiată pe care o are cu Ionel Pușcaș, administratorul firmei Danyflor.

Explicațiile contradictorii ale consilierului lui Robu

Contactat de PRESSALERT.ro, ieri, când se plimba cu BMW-ul prin oraș, Ionuț Nasleu,  a recunoscut că limuzina ”nu este a mea, este pe o societate care mi-a închiriat-o. E o mașină care e pe o societate, care mi-a fost închiriată, care nu mai e a mea”. Când a fost întrebat dacă firma are contracte cu municipalitatea, consilierul lui Robu a devenit brusc irascibil ” dacă ești așa oficial verifică că mașina asta era înmatriculată și era în concesiune la mine înainte de a avea eu treabă cu Primăria Timișoara”. Când i s-a spus numele firmei Danyflor, Nasleu a recunoscut ”da, o folosesc din când în când. Dacă ăsta e cel mai mare păcat al meu, da, sunt vinovat de asta. Domnu Dragoș, dacă crezi că asta e cel mai mare păcat al meu că folosesc o mașină din….dinainte de…, de așa, că am folosit o mașină, că nu mai circul cu ea. Dacă e cel mai mare păcat al meu într-o viață politică și publică e ok”. Întrebat dacă e normal ca un consilier al primarului să se plimbe cu o mașină a unei firme care are contracte cu municipalitatea, Nasleu a răspuns ”cititorii dumneavoastră decid asta domnu Boța”.

Consilierul lui Nicolae Robu nu a spus care este valoarea lunară a chiriei pe care o plătește firmei Danyflor pentru BMW. Conform ultimei declarații de avere, Ionuț Nasleu a avut venituri de 7.800 lei și datorii de peste 80.000 euro. Ionel Pușcaș, administratorul Danyflor, nu a putut fi contactat până la ora redactăriii acestui material.

2 COMENTARII

  1. masina este a lui si a fost cumparata imediat dupa ce a ajuns subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), post primit cadou pentru implicarea in camapania USL, care i-a adus aprox 2mil de euro.

  2. Bravo Pressalert, Bravo Dragos Bota,
    Nu-i de mirare ca Timisoara asa, cand ar putea sa arate mult mult mai bine in ceea ce priveste infrastructura, parcuri etc, dar din diferite motive, consilieri….., care sunt pe langa ceea ce se poate face in oras si sunt consilieri doar pentru a face combinatii, nu putem cere mai mult,
    Robu ii un incapatanat care are langa el toti lingaii si pupincuristii care il aplauda si nu comenteaza.
    Pacat ca ne conduc asemenea fenomene de consilieri.
    DNA ?!?!?!????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.