Localități fără curent electric, case inundate și drumuri blocate după furtuna de...

Localități fără curent electric, case inundate și drumuri blocate după furtuna de azi-noapte. Ce zone din Banat au fost afectate

0
DISTRIBUIȚI
Inundații Bocșa
Inundații Bocșa (arhivă)

Codul portocaliu a fost justificat în mai multe zone din partea de vest a țării, iar ploaia torenţială căzută aseară și pe timpul nopții a creat probleme mai ales în Caraş-Severin. Şapte localităţi au rămas de aseară fără curent electric.


Este vorba despre Dognecea, Ocna de Fier, Gârnic, Padina, Moldoviţa, Ciclova Română şi Ciclova Montană. Potrivit ISU Semenic în aceasta dimineaţă au fost inundate trei imobile din Bocşa, transmite radioresita.ro.

Drumul naţional 57 a fost şi el închis. În urma precipitaţiilor la km 65 între localităţile Cozla şi Berzasca au căzut pietre de pe versant pe o distanţă de aproximativ 300 de metri, iar traficul rutier s-a întrerupt, fiind reluat, în această dimineață, pe o singură bandă.

Pericolul de inundaţii nu a trecut. Hidrologii au emis cod portocaliu pentru râurile Timiş, Bârzava, Caraş şi Nera. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin a transmis comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă un set de măsuri privind activităţile care trebuie desfăşurate pentru gestionarea corectă a situaţiilor de urgenţă generate de manifestarea fenomenelor menţionate, în vederea evitării pierderii de vieţi omeneşti şi pentru a limita eventualele pagube.

Tot în vestul țării, în județul Hunedoara, defileul Jiului a fost parțial blocat în urma căderii de pietre de pe versanți, iar mai multe străzi din Petroșani au fost inundate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.