Dezbatere la Primăria Timişoara: Lorin Fortuna a prezis întoarcerea lui Gheorghe. „De...

Dezbatere la Primăria Timişoara: Lorin Fortuna a prezis întoarcerea lui Gheorghe. „De aia am vrut să îl concurez pe Nicolae Robu la alegeri (…), datorită ambiţiei lui de şarpe”

0
DISTRIBUIȚI
sedinta de consiliu local 25 ani 12_resize Lorin Fortuna
Lorin Fortuna. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Dezbatere sub semnul comediei, astăzi, la Primăria Timişoara, unde cetăţenii preocupaţi de HCL-urile adoptate de consilierii locali au venit să îşi exprime părerile cu privire la regulamentul local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau amenajarea teritoriului.

Dacă în mare parte participanţii – reprezentanţi ai unor asociaţii sau fundaţii sau ai societăţii civile – au cerut ca documentele legate de planurile de urbanism să fie publicate pe site şi consultarea cetăţenilor să fie făcută în baza prevederilor legale, revoluţionarul Lorin Fortuna a uimit asistenţa cu discursul său. Acesta a acuzat că actuala adminstraţie nu a pus deloc accent pe dezvoltarea tradiţiilor româneşti în Timişoara şi nici pe păstrarea patrimoniului.

„Să faci ce a făcut Ciuhandu şi să bagi hidoşeniile acelea lângă parcul copilului şi să le laşi acolo atâta amar de vreme. Sau să instalezi hidoşeniile care s-au amplasat acuma. Nu ştiu dacă aţi văzut persoana cu burtă amplasată în Piaţa Sfântu Gheorghe cu o burtă enormă care are picioare şi nu are cap. Sigur că mă pricep şi eu cât de cât. Sunt ezoterist cu o oarecare vechime şi ştiu ce înseamnă inclusiv simboluri din aceste puncte de vedere. (…) I-am făcut să înţeleagă pe mai mulţi că a-ţi face cruce pe verticală înseamnă a fi o fiinţă superioară individuală şi a-ţi face cruce pe orizontală înseamnă a fi o fiinţă colectivă superioară.


Trupul unui oraş este pe orizontală. (…) Dacă conduce un altruist îi merge bine şi egoistului, pentru că egoiştii nu respectă legea. Nu ştiţi câte trepte de egoism sunt. Pentru acest regulament nu mi se pare important ce face, ci cum se va vota el sau nu. Mă interesează în primul rând – şi nu am unde să o spun de asta am venit aici – trebuie să existe un spaţiu în agora timişoreană unde vectorii acestui oraş să se poată întâlni şi să poată discuta. Ciuhandu a scos între altele, şi nimeni nu a semnalat asta, decât ezoteriştii din Timişoara, Misiunea Astrală România, a scos paloşul din mâna leului, adică elementul simbolic fundamental al Banatului din gheara leului a fost înlăturat, iar rezultatul e că Timişoara a ajuns să nu mai aibă un cuvânt de spus la nivel central. Nimeni nu face o corelaţie între cele două. Primarul nu a avut ce face, a tot mutat statuia lui Gheorghe dintr-o parte în alta, să vedeţi că Gheorghe va reveni acuma, la fiecare sfârşit de ciclu se luptă cu balaurii. Nu ştiu dacă îl va chema tot Gheorghe sau nu, dar va fi. S-a furat suliţa lui Gheorghe, are un oţel acolo improvizat ca suliţă, care nici măcar nu ţinteşte balaurul”, a spus revoluţionarul.

Fortuna a cerut îndreptarea răului făcut de Ciuhandu, atenţionând că „acum ne conduce vuturul”. Pentru că a fost somat să se oprească din vorbit fiindcă a depăşit timpul de cinci minute alocat, Fortuna a conchis că „un consiliu şi un primar care este impus, care nu are experienţă în monumentalistică, în construcţii, este de o gravitate fundamentalistică şi cu asta decade Timişoara, decade România. De aia am vrut să îl concurez pe Nicolae Robu la alegeri pentru că am văzut că este o persoană care nu este la nivelul unui oraş pe care vrea să îl conducă datorită ambiţiei lui de şarpe, nu datorită capacităţii de a face ceva benefic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.