Majoritatea lui Robu din Consiliul Local Timișoara a votat cursuri pentru aleși...

Majoritatea lui Robu din Consiliul Local Timișoara a votat cursuri pentru aleși la mare. Cum a încercat primarul să-i convingă pe pesediști cu ajutorul lui Bojin

3
DISTRIBUIȚI

 

consiliul local timisoara vot viceprimari (24)

Discuţii în contradictoriu, astăzi, în plenul Consiliului Local Timişoara, unde a fost supus la vot proiectul prin care aleşii locali aflaţi la primul mandat ar urma să fie trimiş la cursuri de specializare organizate de Agenţa Naţională a Funcţionarilor Publici. Deşi legea cere ca aleşii să urmeze cursuri de pregătire, conform proiectului aflat pe masa consilierilor, costurile de cazare, plătite din bani publici, sunt de trei ori mai mari decât cele de şcolarizare. Consilierul local PSD Ion Ardeal Ieremia a atenţionat că nu doreşte să mai meargă la mare, pentru că doar ce a revenit de pe litoral şi doreşte să facă cursuri de pregătire în altă parte.


Pesedista Luminiţa Ţundrea a comentat şi ea că „oamenii şi presa caută senzaţionalul. Oamenii înţeleg că noi ne ducem în vacanţă pe banii cetăţenilor. Eu cred că nu avem nevoie de o cazare din partea primăriei la una sau două stele”. Liberalul Simion Moşiu a atenţionat că este firesc ca aleşii locali să meargă la cursuri de pregătire plătite din bani publici, pentru că nu cunosc legislaţia. Mai mult, Moşiu, care nu e la primul mandat de consilier local, a apreciat că abordările media ar fi tendenţioase şi că aleşii nu merg în vacanţă pe bani publici, ci învaţă să nu încalce legea.

Nicolae Robu atenţionat că orele trebuie făcute sub egida unei instituţii acreditate de Agenţia Naţională a funcţionarilor publici. „Sigur că putem pune problema în mod populist că omenii se plimbă sau dorm pe banii contribuabililor. Dacă spunem asta, domnilor de la PSD, acuzăm ce a făcut adminstraţia publică judeţeană, în timp ce din consiliu local nu a plecat nimeni. Nu ştiu ce o să vă facă domnul preşedinte PSD după acest punct de vedere că îl puneţi în foarte mare dificultate. (…) Mergând acolo evident că au şi cazare şi masă că așa e gândit de legiuitor. Există un portofliu de cursuri organzate de ANFP ce ţin de vasta administraţie”. Practic, Robu a încercat să convingă aleşii locali să voteze, spunând că şi aleşii judeţeni au mers la cursuri de pregîtire pe bani publici. În mandatul lui Titu Bojin, între anii 2012-2016, aleşii judeţeni nu au mers la niciun curs de pregătire. Proiectul a trecut cu 14 voturi pentru, două voturi împotrivă şi şapte abţineri.

3 COMENTARII

  1. Ba nu. Matematica administrativa are alte reguli. Jumatate din cei 27 de consilieri sunt 13,5, plus unu sunt 14,5. Se rotunjeste la 15, deoarece 14 reprezinta mai putin de jumatate plus unu. Orice persoana care stie administratie va poate confirma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.