BC SCM Timișoara a încheiat campania de achiziții cu un nou ex-iugoslav...

BC SCM Timișoara a încheiat campania de achiziții cu un nou ex-iugoslav foarte titrat. Cum arată lotul ”leilor” pentru noul sezon

0
DISTRIBUIȚI
sp-cakarevic-PLAVI
Marko Cakarevic, la Igokea. novosti.rs

”Leii din Banat” sunt în formulă completă pentru noul sezon. BC Timișoara l-a înregimentat azi pe sârbul Marko Čakarević, fost campion mondial U19, dar și un jucător cu numeroase prezențe în Euroliga de baschet masculin. Formația alb-violetă a ajuns la cinci stranieri în lot și a anunțat că nu va mai efectua alte transferuri.

Cakarevic (28 de ani) a fost campion în Serbia și Bosnia-Herțegovina, câștigător al Ligii Adriatice sau al Cupei în Franța.


El acoperă pozițiille 2 și 3 și a semnat un contract pe un an cu bănățenii, cu opțiune de prelungire. La nivel de tineret s-a remarcat cu naționala Serbiei: campion mondial U19, în 2007, și campion european U20, în 2008. În acest lot a fost coechipier cu ”violetul” Mladen Jeremic. A jucat de asemenea la Partizan, formație din orașul său natal, cu care a fost dublu campion național, câștigător de Cupă a Serbiei (2012), și pentru care a apărut în 17 meciuri în Euroligă. De asemenea în 2013 Marko Cakarevic și-a trecut în palmares trofeul Ligii Adriatice.

În sezonul trecut la Igokea Aleksandrovac, în Bosnia, a fost coechipier cu Milos Komatina, muntenegreanul care va juca și el pentru BCT, iar în ultimele două ediții a realizat dubla cupă-campionat.

Zece nume de bază

BCT-ul va miza în noul sezon pe zece jucători importanți, dintre care opt au fost transerați în această vară. Pe lângă Čakarević, în lotul ”leilor” se mai află: Milos Komatina, Adrian Diaz, Nikola Otasevic, Mladen Jeremic, Zoran Milencovici, Horațiu Covlescu, Georgian Păun, Ionuț Drăgușin și Octavian Popa-Calotă. Lotul va fi completat și cu tineri de la formația secundă, până la 13 jucători în total. BC Timișoara va începe antrenamentele pentru noul sezon din Liga Națională în data de 31 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.