Morgă ca în filme la Spitalul Judeţean din Timişoara. Ce dotări are...

Morgă ca în filme la Spitalul Judeţean din Timişoara. Ce dotări are spaţiul recent amenajat şi cât a costat investiţia FOTO

1
DISTRIBUIȚI

morga noua timisoara (1)

O lucrare mult aşteptată la Spitalul Judeţean din Timişoara, apreciată mai mult de medici decât de pacienţi, a fost inaugurată astăzi. Vorbim despre morga spitalului care a fost renovată recent, după ce vreme de 40 de ani zona respectivă nu a suferit nicio intervenţie.

Unitatea medicală a reuşit să economisească aproximativ 700.000 euro, în urma unei licitaţii organizate pentru achiziţionarea de echipamente medicale cu bani de la Ministerul Sănătăţii. 115.000 euro din această sumă economisită au fost alocaţi pentru dotarea cu aparatură medicală modernă a secţiei de prosectură, după ce lucrările de reabilitare a spaţiului au început cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş. „În urma unui consiliu medical, am stabilit ca prioritate renovarea şi dotarea cu aparatură medicală a secţiei de prosectură, respectiv a morgii. 150.000 euro este necesarul pentru aparatura medicală pentru morgă. Pe banii consiliului judeţean, prosectura a intrat în renovare, reabilitare completă, astfel încât acum la subsol se lucrează pentru modernizarea secţiei de prosectură pentru prima oară de când este spitalul judeţean de 40 ani dat în funcţiune. Deci, se va schimba complet şi faţa prosecturii”, a declarat managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Urmare a lucrărilor de reabilitare, morga din Timişoara arată ca în filme. Intervențiile au inclus nu numai reabilitarea încăperilor din secția de prosectură, ci și dotarea cu echipamente noi, necesare medicilor. Astfel cu 250.000 de euro contribuție de la Consiliul Județean Timiș și 115.000 de euro contribuție din partea Ministerului Sănătății, morga din Timișoara a fost dotată, printre altele, cu trei frigidere noi și un congelator, dar și cu sistem de ventilaţie.

Managerul Spitalului Judeţean a declarat astăzi că „suntem mândri de cum arată compartimentul de prosectură.


(…) Vizavi de ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar din România şi vizavi de atâtea acuze care au fost aduse că aşa se întâmplă, că aşa arată, aşa ar trebui să fie, ăsta este un exemplu de cum ar trebui să arate o unitate de prosectură în anul 2016 într-o clinică universitară şi într-o ţară a Uniunii Europene. (…) Lucrările au început în toamna anului trecut, cam opt luni de zile s-a lucrat aici. Mai avem vechiul frigider pe care trebuie să îl punem la punct, dar deocamdată nu ştim dacă îl vom utiliza ca şi frigider sau ca şi spaţiu de depozitare pentru alte zone de la prosectură”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.