Muzică la cel mai înalt nivel, pe trei scene, în a doua...

Muzică la cel mai înalt nivel, pe trei scene, în a doua zi de la Jazz TM 2016 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2014650335">

Imany40

Dacă vineri spectacolul a avut loc doar pe scena mare din Piața Operei, a doua zi a festivalului Jazz TM 2016 a marcat și debutul celor două noi scene din Parcul Castelului și Parcul Civic. Pe ritmuri de fusion jazz, improvizații și combinații imprevizibile de genuri muzicale, spectatorii au avut parte de un adevărat spectacol pregătit de artiștii români și internaționali prezenți la eveniment.

Începând cu ora 16.00, spectatorii din Parcul Castelului au avut bucuria de a-i asculta pe Van Jam, The Twister și Luiza Zan. Plini de energie contagioasă, artiștii au fost primiți cu căldură și multe aplauze. „Am experimentat pe scenă și cred că am fost cea mai gălăgioasă trupă”, au declarat cei de la Van Jam. Tinerele de la The Twisters spun că „Partea cea mai bună la acest grup este că suntem toate prietene. Totul a început dintr-o joacă, care se poate vedea și pe scenă și asta am încercat să păstrăm în continuare.” Luiza Zan i-a încântat pe cei prezenți cu veselia ei și a declarat că fiecare piesă pe care o cântă este inspirată din realitate.

Parcul Civic a vibrat pe ritmurile Petrei Acker, a cântat alături de A-C Leonte, care a interpretat, în premieră, piese de pe noul album, și a fost încărcat de nesfârșita energie a lui Yaron Herman. „În funcție de ce este în jurul meu aleg ce să cânt. Publicul de aici îl simt foarte prietenos”, a declarat Petra Acker. Audiența a fost încântată unicitatea stilului lui Yaron Herman: „Este prima oară când vin în România și e uimitor. Astăzi am cântat piese de pe cel mai recent album album, dar am și improvizat foarte mult. Am încercat să construim o lume a sunetului cu ajutorul energiei pe care o primim de la voi”.

Urban jazz, influențe arăbești și melancolie, toate acestea pe scena din Piața Victoriei. Arcuș Trio, îndrăgita trupă românească, a încălzit publicul cu sunetul lor original care îmbină elemente din diverse stiluri muzicale. Seara a continuat cu inconfundabilul Dhafer Youssef și oud-ul cu care a cucerit publicul din întreaga lume.

A doua zi a festivalului Jazz TM 2016 a fost încheiată de Imany, a cărei sensibilitate și voce puternică a ridicat spectatorii în picioare, care au cântat alături de artistă până la final. Artista și membrii trupei sale au apreciat întreaga atmosferă a festivalului: „Noi am asistat și la concertele din prima zi și ne-a plăcut foarte mult publicul, a fost fantastic, așa că am fost nerăbdători să urcăm și noi pe scena festivalului și să revedem bucuria din ochii celor prezenți.”

Iată programul de astăzi, ultima zi a Jazz TM 2016:

Piața Victoriei
20.00 – Helen
21.00 – BADBADNOTGOOD
22.30 – Dee Dee Bridgewater

Parcul Castelului
17.00 – Paperjam
18.00 – Trilok Gurtu Band

Parcul Civic
16.00 – Jazzybirds
17.00 – Spanache x Pop
18.00 – Theatre Fleas Orchestra

Foto: Jazz TM

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.